Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση
Στατιστικά: 35 Κατηγορίες 369 Τοποθεσίες 301 Πόροι 29 Κριτικές

Πολιτιστικοί Σύλλογοι

Ποιος είναι άραγε ο στόχος ενός πολιτιστικού συλλόγου; Να οργανώσει πολίτες; Να τους επιμορφώσει; Να διατηρήσει τα ήθη και τα έθιμα μιας συγκεκριμένης περιοχής της Ελλάδας και να τα περάσει στις επόμενες γενιές; Σε αρκετές περιπτώσεις είναι όλα τα παραπάνω, σε κάποιες άλλες ορισμένα εξ’ αυτών.

Στην ανάδειξη, της δομής της περιοχής (αρχιτεκτονική, παραδοσιακοί οικισμοί κλπ.)…. το σύνολο του φυσικού περιβάλλοντος (τοπία κλπ.) …. της τοπικότητας και των χαρακτηριστικών της περιοχής τους…τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής τους… τα έθιμα και τις παραδόσεις … τις μορφές τέχνης (εικαστικά, χορός, μουσική) και την ιστορία και στην θρησκεία.

Πολιτισμός είναι: Το σύνολο των υλικών, πνευματικών, τεχνικών επιτευγμάτων και επιδόσεων, που είναι αποτέλεσμα των δημιουργικών δυνάμεων και των ικανοτήτων του ανθρώπου και που εκφράζεται ιστορικά στους τύπους και στις μορφές οργάνωσης και δράσης της κοινωνίας καθώς και στη δημιουργία (υλικών και πνευματικών) αξιών.

Παράδοση είναι: Ό,τι αναπτύσσεται ιστορικά, μεταδίδεται και μεταβιβάζεται (στο πλαίσιο μιας ομάδας, κοινωνίας κτλ.) σχεδόν αναλλοίωτα, από τη μία γενιά στη άλλη, σε σχέση με συμπεριφορές, αντιλήψεις, ιδέες, έθιμα, δραστηριότητες, πρακτικές και τεχνικές.

polistikoi-syllogoi-vresekdiloseis.gr

Πάνω
Φορτώνει…