Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Βαρκαρόλα Παλαιοκαστρίτσα – Κέρκυρα Νησιά Ιονίου – Παραδοσιακά Έθιμα Εκδηλώσεις

Κάθε χρόνο στην Παλαιοκαστρίτσα, ένα από τα κύρια αξιοθέατα του καλοκαιριού λαμβάνει χώρα τον Αύγουστο. Αυτή η ημέρα γιορτής, η οποία ξεκινά με τις εκδηλώσεις στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, κορυφώνεται με την “Βαρκαρόλα” το βράδυ. Η εκδήλωση αυτή γιορτάζει το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα, καθώς έσωσε το νησί από την πολιορκία των Τούρκων, στις 11 Αυγούστου, το 1716.

Ο Οδυσσέας, χτυπημένος από την οργή του Ποσειδώνα ναυαγεί στην Κέρκυρα όπου τον βρίσκει η Ναυσικά, κόρη του Βασιλιά Αλκίνοου και οι Φαίακες τον βοηθούν να επιστρέψει στην Ιθάκη.

Πρόκειται για ένα μοναδικό παραδοσιακό έθιμο που ξετυλίγει την ιστορία του νησιού συνδέοντας τη με την αρχαία μυθολογία και τις περιπέτειες του Οδυσσέα, αλλά και τη σωτηρία του νησιού από τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Αυτός είναι ο λόγος που γιορτάζουμε αυτό το θαύμα με την αναπαράσταση του ναυτικού αγώνα. Οι θεατές συγκεντρώνονται από νωρίς για να διασφαλίσουν μία καλή θέση.

Κάθε καλοκαίρι από το 1996, η Παλαιοκαστρίτσα κρατά τα σκήπτρα της κερκυραϊκής «βαρκαρόλας», με τη ιστορία να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια χιλιάδων παρευρισκόμενων, που κρατάνε θέση στην παραλία από νωρίς το απόγευμα, για να παρακολουθήσουν τη χοροθεατρική
παράσταση που θα εξελιχθεί μέσα στη θάλασσα, με τη συμμετοχή των κερκυραϊκών πολιτιστικών συλλόγων, των ψαράδων και των λεμβούχων και των κατοίκων του χωριού.

Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό σκηνικό που εκπλήσσει κάθε χρόνο όλους όσοι το παρακολουθούν.

 3 Σύνολο,  1 Ημέρα

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed