Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

To Κάψιμο του Ιούδα Καλό Νερό – Μεσσηνία Πελοπόννησος – Παραδοσιακά Έθιμα Εκδηλώσεις

Για άλλη μια συνεχή χρονιά, όπως κάθε χρόνο αναβιώνει το έθιμο με το Κάψιμο του Ιούδα στην παραλία του Καλού Νερού την Κυριακή του Πάσχα! Το Πασχαλινό αυτό έθιμο έρχεται από την τοπική παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά, προβάλλοντας το δήμο και την περιοχή.

Πρόκειται για ένα έθιμο που κάθε χρόνο προσελκύει πλήθος κόσμου για να το παρακολουθήσει. Το κάψιμο γίνεται στην παραλία του Καλού Νερού στις 8.30 το βράδυ.

Το ομοίωμα του Ιούδα κρεμάστηκε στην παραλία και λίγο αργότερα, όπως προστάζει το έθιμο, παραδόθηκε στις φλόγες ενώ η νύχτα έγινε μέρα από τα βεγγαλικά που εκτοξεύτηκαν.

Αμέσως μετά ακολουθεί γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς ενώ προσφέρονται και εδέσματα προσφορά επαγγελματιών της περιοχής. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και οι επαγγελματίες του Καλού Νερού.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Καλό Νερό, Νομός Μεσσηνίας ΤΚ 24500

GPS:

37.29829525747, 21.695036888123

Τηλέφωνο:

-

E-mail:

-

Ιστός:

-

Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

20:30

Κυριακή του Πάσχα.

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Νεότερα Events..

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL