Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Ριζίτικα Τραγούδια & Χοροί της Κρήτης – Παλαιόχωρα Χανιά Κρήτη – Παραδοσιακές Εκδηλώσεις

Λαμπερό και άκρως παραδοσιακό τριήμερο πραγματοποιείται στην Παλαιόχωρα και στην Σούγια της Κρήτης στα τέλη Αυγούστου με τη συμμετοχή χορευτικών συλλόγων από κάθε νομό της Κρήτης. Η εκδήλωση ανοίγει με το καλωσόρισμα του Δημάρχου και του προέδρου της Χορευτικής Ομάδας Σελίνου “Οι Σελινιώτες”.

Το τριήμερο αρχίζει λίγο μετά τις 9 και χορευτικές ομάδες από όλη την Κρήτη συναντώνται στην Ανατολική παραλία της Παλαιόχωρας, σε μία μεγάλη μουσικοχορευτική συνάντηση όπου παρουσιάζονται παραδοσιακοί χοροί του νησιού. Κάθε χρόνο η εκδήλωση “ΚΡΗΤΗ ΗΘΗ ΕΘΙΜΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ” αποδεικνύει γιατί είναι η μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση του καλοκαιριού.

Η συνέχεια δίνεται το απόγευμα της 2ης μέρας όπου πλήθος χορευτών ξεκινούν την αναβίωση του εθίμου της Κρητικής Καντάδας λίγο μετά τις 9 το βράδυ σε όλους τους δρόμους της Παλαιόχωρας με μαντινάδες, ριζίτικα τραγούδια και χορούς.

Την 3η και τελευταία μέρα λίγο μετά τις 8:30 το απόγευμα οι δρόμοι της Σούγιας γεμίζουν μαντινάδες και τραγούδια. Παρόντες μουσικοί και χορευτικές ομάδες όπως οι “Οι Σελινιώτες”, ο Χορευτικός Σύλλογος “Ο Καγιαλές”, ο Παραδοσιακός Σύλλογος “Το Μετερίζι”.

Από τα πιο πλούσιες και περιεκτικές βραδιές, στην Ανατολική Τάφρο της πόλης. Βραδιά αφιερωμένη στον πολύτιμο θησαυρό της Κρήτης, στο Ριζίτικο τραγούδι της!

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed