Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Ριζίτικα Τραγούδια & Χοροί της Κρήτης – Παλαιόχωρα Χανιά Κρήτη – Παραδοσιακές Εκδηλώσεις

Λαμπερό και άκρως παραδοσιακό τριήμερο πραγματοποιείται στην Παλαιόχωρα και στην Σούγια της Κρήτης στα τέλη Αυγούστου με τη συμμετοχή χορευτικών συλλόγων από κάθε νομό της Κρήτης. Η εκδήλωση ανοίγει με το καλωσόρισμα του Δημάρχου και του προέδρου της Χορευτικής Ομάδας Σελίνου “Οι Σελινιώτες”.

Το τριήμερο αρχίζει λίγο μετά τις 9 και χορευτικές ομάδες από όλη την Κρήτη συναντώνται στην Ανατολική παραλία της Παλαιόχωρας, σε μία μεγάλη μουσικοχορευτική συνάντηση όπου παρουσιάζονται παραδοσιακοί χοροί του νησιού. Κάθε χρόνο η εκδήλωση “ΚΡΗΤΗ ΗΘΗ ΕΘΙΜΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ” αποδεικνύει γιατί είναι η μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση του καλοκαιριού.

Η συνέχεια δίνεται το απόγευμα της 2ης μέρας όπου πλήθος χορευτών ξεκινούν την αναβίωση του εθίμου της Κρητικής Καντάδας λίγο μετά τις 9 το βράδυ σε όλους τους δρόμους της Παλαιόχωρας με μαντινάδες, ριζίτικα τραγούδια και χορούς.

Την 3η και τελευταία μέρα λίγο μετά τις 8:30 το απόγευμα οι δρόμοι της Σούγιας γεμίζουν μαντινάδες και τραγούδια. Παρόντες μουσικοί και χορευτικές ομάδες όπως οι “Οι Σελινιώτες”, ο Χορευτικός Σύλλογος “Ο Καγιαλές”, ο Παραδοσιακός Σύλλογος “Το Μετερίζι”.

Από τα πιο πλούσιες και περιεκτικές βραδιές, στην Ανατολική Τάφρο της πόλης. Βραδιά αφιερωμένη στον πολύτιμο θησαυρό της Κρήτης, στο Ριζίτικο τραγούδι της!

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Παλαιόχωρα, Νομός Χανίων, Κρήτη ΤΚ 73001

GPS:

35.224026438335, 23.676824569702

Τηλέφωνο:

-

E-mail:

-

Ιστός:

-

Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Τέλη Αυγούστου. Ώρα Έναρξης : 21:00

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Νεότερα Events..

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL