Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ριζίτικα Τραγούδια & Χοροί της Κρήτης – Παλαιόχωρα Χανιά Κρήτη – Παραδοσιακές Εκδηλώσεις

Λαμπερό και άκρως παραδοσιακό τριήμερο πραγματοποιείται στην Παλαιόχωρα και στην Σούγια της Κρήτης στα τέλη Αυγούστου με τη συμμετοχή χορευτικών συλλόγων από κάθε νομό της Κρήτης. Η εκδήλωση ανοίγει με το καλωσόρισμα του Δημάρχου και του προέδρου της Χορευτικής Ομάδας Σελίνου “Οι Σελινιώτες”.

Το τριήμερο αρχίζει λίγο μετά τις 9 και χορευτικές ομάδες από όλη την Κρήτη συναντώνται στην Ανατολική παραλία της Παλαιόχωρας, σε μία μεγάλη μουσικοχορευτική συνάντηση όπου παρουσιάζονται παραδοσιακοί χοροί του νησιού. Κάθε χρόνο η εκδήλωση “ΚΡΗΤΗ ΗΘΗ ΕΘΙΜΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ” αποδεικνύει γιατί είναι η μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση του καλοκαιριού.

Η συνέχεια δίνεται το απόγευμα της 2ης μέρας όπου πλήθος χορευτών ξεκινούν την αναβίωση του εθίμου της Κρητικής Καντάδας λίγο μετά τις 9 το βράδυ σε όλους τους δρόμους της Παλαιόχωρας με μαντινάδες, ριζίτικα τραγούδια και χορούς.

Την 3η και τελευταία μέρα λίγο μετά τις 8:30 το απόγευμα οι δρόμοι της Σούγιας γεμίζουν μαντινάδες και τραγούδια. Παρόντες μουσικοί και χορευτικές ομάδες όπως οι “Οι Σελινιώτες”, ο Χορευτικός Σύλλογος “Ο Καγιαλές”, ο Παραδοσιακός Σύλλογος “Το Μετερίζι”.

Από τα πιο πλούσιες και περιεκτικές βραδιές, στην Ανατολική Τάφρο της πόλης. Βραδιά αφιερωμένη στον πολύτιμο θησαυρό της Κρήτης, στο Ριζίτικο τραγούδι της!

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Τέλη Αυγούστου. Ώρα Έναρξης : 21:00

Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Εκδηλώσεις Μακεδονία...

Φορτώνει…

Επερχόμενα Events...

Φορτώνει…
Φορτώνει…
English EN Greek EL