Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Πολιτιστικό Φεστιβάλ “Πρέσπεια” – Πρέσπες Μακεδονία – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Το μικρό νησί της λίμνης Μικρή Πρέσπα, ο Άγιος Αχίλλειος είναι εδώ και χρόνια το κέντρο των εκδηλώσεων «Πρέσπεια» με σημαντικές συναυλίες. Οι Εκδηλώσεις του Φεστιβάλ “Πρέσπεια” πραγματοποιούνται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, που συμπληρώνει πλέον 30 χρόνια ιστορίας.

Αρχικά η προσέλευση του κόσμου στο νησί γινόταν με βάρκες και τη βοήθεια του στρατού, τα τελευταία όμως χρόνια έχει δημιουργηθεί γέφυρα και η προσέλευση είναι ευκολότερη. Φυσικά η γέφυρα είναι σημαντικότερη για τους ίδιους τους κατοίκους του νησιού που πλέον δεν νιώθουν αποκομμένοι από τον υπόλοιπο νομό μια και η πρόσβαση με βάρκα το χειμώνα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Είναι το μακροβιότερο ελληνικό Φεστιβάλ. Οι προετοιμασίες ολοκληρώνονται τόσο στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου όσο στην Φλώρινα και το Λιμνοχώρι Αμυνταίου, όπου πραγματοποιούνται μεγάλες μουσικές βραδιές.

Οι «Πρέσπες» δεν είναι απλά ένα φεστιβάλ. Είναι ένα φεστιβάλ που γίνεται στα σύνορα 3 χωρών: Ελλάδα- Βόρεια Μακεδονία – Αλβανία. Με φόντο το εκκλησάκι του Αγίου Αχιλλείου, τα Πρέσπεια δίνουν μια διαφορετική νότα στο νησί και φιλοξενούν μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών όπως, ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Πληροφορίες & Πρόγραμμα Εκδηλώσεων εδώ.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed