Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Παραδοσιακό Πανηγύρι “Παναγίας Χελιδονούς” – Κηφισιά Αττική – Παραδοσιακές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Με μεγάλο πανηγύρι γιορτάζετε κάθε χρόνο παραμονή Πρωτομαγιάς, στο ιστορικό παρεκκλήσιο της Παναγίας της Χελιδονούς, στο ομώνυμο ρέμα, που ανήκει στη ενορία της Αγίας Τριάδα της Νέας Κηφισιάς.

Είναι ένα γεγονός το οποίο ήταν συνδεδεμένο από πολύ παλιά, με την πανήγυρη της Ζωοδόχου Πηγής (ημέρα εορτής του παρεκκλησίου) και στο τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων προς την Παναγία, ακολουθούσε παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορό. Το έθιμο αυτό με την πάροδο των ετών ατόνησε. Όμως τα τελευταία χρόνια με τις άοκνες προσπάθειες του προϊσταμένου του ναού και του εκκλησιαστικού συμβουλίου, το έθιμο αυτό αναβίωσε με την αθρόα συμμετοχή του κόσμου.

Το εξωκλήσι με το μικρό του σπήλαιο βρίσκεται μέσα σ’ ένα κατάφυτο τοπίο πάνω στην πλαγιά απ’ όπου κατέβαινε παλιά το γεμάτο πεύκα και πλατάνια ρέμα της Χελιδονούς, στο δρόμο που οδηγεί από το Μενίδι στην Κηφισιά.

Μετά την παράκληση προς την Παναγία τη Χελιδονούς, στον προαύλιο χώρο του Ναιδρίου και κάτω από τους ήχους ζωντανής ορχήστρας, μαζεύονται κάτοικοι από όμορους δήμους αλλά και επισκέπτες απ’ όλο το λεκανοπέδιο.

To πανηγύρι αναβιώνει με τις ευλογίες του οικείου Μητροπολίτη Κηφισίας και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Κηφισίας. Συμμετέχουν καλλιτέχνες της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed