Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Παραδοσιακό Πανηγύρι “Παναγίας Χελιδονούς” – Κηφισιά Αττική – Παραδοσιακές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Με μεγάλο πανηγύρι γιορτάζετε κάθε χρόνο παραμονή Πρωτομαγιάς, στο ιστορικό παρεκκλήσιο της Παναγίας της Χελιδονούς, στο ομώνυμο ρέμα, που ανήκει στη ενορία της Αγίας Τριάδα της Νέας Κηφισιάς.

Είναι ένα γεγονός το οποίο ήταν συνδεδεμένο από πολύ παλιά, με την πανήγυρη της Ζωοδόχου Πηγής (ημέρα εορτής του παρεκκλησίου) και στο τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων προς την Παναγία, ακολουθούσε παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορό. Το έθιμο αυτό με την πάροδο των ετών ατόνησε. Όμως τα τελευταία χρόνια με τις άοκνες προσπάθειες του προϊσταμένου του ναού και του εκκλησιαστικού συμβουλίου, το έθιμο αυτό αναβίωσε με την αθρόα συμμετοχή του κόσμου.

Το εξωκλήσι με το μικρό του σπήλαιο βρίσκεται μέσα σ’ ένα κατάφυτο τοπίο πάνω στην πλαγιά απ’ όπου κατέβαινε παλιά το γεμάτο πεύκα και πλατάνια ρέμα της Χελιδονούς, στο δρόμο που οδηγεί από το Μενίδι στην Κηφισιά.

Μετά την παράκληση προς την Παναγία τη Χελιδονούς, στον προαύλιο χώρο του Ναιδρίου και κάτω από τους ήχους ζωντανής ορχήστρας, μαζεύονται κάτοικοι από όμορους δήμους αλλά και επισκέπτες απ’ όλο το λεκανοπέδιο.

To πανηγύρι αναβιώνει με τις ευλογίες του οικείου Μητροπολίτη Κηφισίας και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Κηφισίας. Συμμετέχουν καλλιτέχνες της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Κάτω Κηφισιά, Νομός Αττικής ΤΚ 14564

GPS:

38.090737088314, 23.786414265633

Τηλέφωνο:

-

E-mail:

-

Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Παραμονή Πρωτομαγιάς.

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL