Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Παραδοσιακό Πανηγύρι – Παναγιά Αρκαδίας Πελοπόννησος – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Στο μικρό χωριό Παναγιά του Δήμου Γορτυνίας γίνεται, όπως κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου, με αφορμή την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου ένα από τα πιο μεγάλα και ζωντανά πανηγύρια της Γορτυνίας. Μέχρι το 1924, το χωριό λεγόταν Ζέρζοβα.

Στο χωριό των μόλις 10 μόνιμων κατοίκων, σε μια πανέμορφη πλατεία, ο σύλλογος έχει καταφέρει με την άριστη οργάνωση να συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες ντόπιους και επισκέπτες από τα γύρω χωριά και κοντινές πόλεις, με τη συμμετοχή πάρα πολλών νέων παιδιών.

Τα πετρόχτιστα σπίτια, οι δύο παραδοσιακές βρύσες, το Λαογραφικό Μουσείο, η πλακόστρωτη πλατεία, τα παλιά ελαιοτριβεία, δίνουν στην Παναγιά μια όμορφη παραδοσιακή όψη.

Στο παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού, φαγητό, ποτό, γλυκά, δώρα και ατελείωτος χορός συνδράμουν στην δημιουργία μιας αξέχαστης και μοναδικής βραδιάς.

Καμάρι του χωριού αποτελεί ο Σύνδεσμος Παναγιωτών ο οποίος ιδρύθηκε πριν από 107 χρόνια και είναι ο πολιτιστικός σύλλογος που εργάζεται για περισσότερο από έναν αιώνα για το καλό της Παναγιάς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ζερζοβιτών – Παναγιωτών, σας προσκαλεί στο ετήσιο πανηγύρι του χωριού στην πλατεία της Παναγιάς, σε ένα από τα καλύτερα και πιο διαδεδομένα της περιοχής.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed
Μάνος Κ. 12 Απριλίου 2020 20:13
Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε

Πανέμορφο μέρος, από τα καλύτερα γλέντια…