Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Παραδοσιακό Πανηγύρι – Λαγκάδα Ικαρίας – Παραδοσιακές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Ανήμερα της Παναγίας τον 15 Αύγουστο, στην καταπράσινη Λαγκάδα Ικαρίας γίνεται ίσως το πιο ξακουστό πανηγύρι του νησιού. Ξακουστό γιατί ολοκληρώνει την μεγαλύτερη γιορτή της Ορθόδοξης παράδοσης, αλλά και γιατί συγκεντρώνει χιλιάδες ανθρώπους από όλη την Ελλάδα.

Στα τραπέζια βρίσκονται παραδοσιακοί μεζέδες του νησιού, ρασκό, το ντόπιο κατσίκι ελευθέρας βοσκής στην Ικαρία και πιλάφι μαγειρεμένο σε ζωμό κατσίκας. Φυσικά, το κρασί ρέει άφθονο και είναι κατά βάση κόκκινο από τις ντόπιες ποικιλίες του νησιού.

Χιλιάδες άνθρωποι, νέοι και μεγαλύτεροι, συγκεντρώνονται ανήμερα της Παναγίας στο ικαριώτικο χωριό μέσα στα πλατάνια. Με κατσίκι βραστό, άφθονο κόκκινο κρασί ντόπιο, χορεύουν στους ρυθμούς του Ικαριώτικου.

Η διασκέδαση στο πανηγύρι της Ικαρίας κρατά ως το πρωί της επόμενης ημέρας. Tο πανηγύρι στη Λαγκάδα Ικαρίας, είναι πλέον θεσμός και για πολλούς αποτελεί ένα σημαντικό λόγο για ένα ταξίδι στο νησί. Για όσους βρεθούν για πρώτη φορά στην Ικαρία ανήμερα της Παναγίας είναι αδιανόητο να μην το επισκεφτεί.

Σύλλογος Ικαρίας “ΚΑΒΟ ΠΑΠΑ”.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Λαγκάδα, Ικαρία, Νομός Σάμου ΤΚ 83301

GPS:

37.552075070738, 26.020494403736

Τηλέφωνο:

-

E-mail:

-

Ιστός:

-

Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

15 Αύγουστος.

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL