Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Πανηγύρι Προφήτη Ηλία Σκοπιά – Φλώρινα Μακεδονία – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Πανηγύρια

Κάθε χρόνο στις 19 Ιουλίου και 20 Ιουλίου στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην Σκοπιά Φλώρινας συγκεντρώνονται ντόπιοι και κάτοικοι των γύρω χωριών για να τιμήσουν τη σημαντική αυτή γιορτή.

Στις 19 Ιουλίου το απόγευμα τελείται Εσπερινός για την γιορτή του Προφήτη Ηλία και έπειτα ακολουθεί παραδοσιακό πανηγύρι που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής. Συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα που παρουσιάζουν τοπικούς χορούς και ύστερα γίνεται παραδοσιακό γλέντι στο οποίο χορεύουν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Ανήμερα της εορτής το πρωί τελείται η Θεία λειτουργία και πραγματοποιείται και αρτοκλασία λόγω της ημέρας. Πολύ παλιές μαρτυρίες αναφέρουν ότι έμποροι συνήθιζαν να πουλάνε καρπούζια τη μέρα εκείνη έξω από το εκκλησάκι στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος εκεί. Οι Σκοπιώτες τα αγόραζαν και τα έτρωγαν μετά τον εκκλησιασμό. Έτσι, σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος πραγματοποιείται εδώ και λίγα χρόνια η προσφορά καρπουζιού στον Προφήτη Ηλία από την εκκλησιαστική επιτροπή της Σκοπιάς που μοιράζει φέτες από καρπούζι σε όλους τους παρευρισκόμενους μετά το πέρας της Λειτουργίας.

Το άλσος του Προφήτη Ηλία, ένας πανέμορφος και μοναδικός στην περιοχή χώρος, όπου κατακλύζετε κάθε χρόνο από κόσμο που διασκεδάζει με τη ψυχή του, ενώ το ρυθμό δίνουν αρχικά τα χορευτικά συγκροτήματα των πολιτιστικών συλλόγων.

 3 Σύνολο,  1 Ημέρα

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed