Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων – Ελλάδα – Πολιτιστικές Παραδοσιακές Εκδηλώσεις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων διοργανώνει κάθε χρόνο το “Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων” για 3 μέρες, συνήθως τον Ιούνιο, σε διάφορα σημεία της χώρας μας, όπως τα Τρίκαλα, το Μέτσοβο, την Λάρισα, την Κατερίνη, την Δράμα και άλλες πόλεις.

Μια πολύ μεγάλης σημασίας πολιτιστική διοργάνωση, όπου ο βλάχικος πολιτισμός παρουσιάζεται σε όλους, με περισσότερους από 2500 χορευτές, 62 σύλλογοι με τα χορευτικά τμήματα και χιλιάδες επισκέπτες. Τα Τρίκαλα, ως κέντρο της βλάχικης παρουσίας στην ηπειρωτική Ελλάδα και κόμβος της βλάχικης δραστηριότητας για εκατοντάδες χρόνια, φιλοξενούν τη διοργάνωση που, εκτός από τον χορό και τις παραδόσεις, τιμούν και τη σύγχρονη δημιουργία.

Για τον λόγο αυτόν, το πρόγραμμα του Ανταμώματος έχει διανθιστεί από διάφορα δρώμενα, με στόχο να συμπλεχθούν παλιότερες και νεότερες δραστηριότητες. Κυρίαρχο, πάντως, ρόλο, κατέχουν ο χορός και το τραγούδι των Βλάχων, όλων των περιοχών της χώρας, με τις διαφορετικές και ιδιότυπες τοπικές εκδοχές κάθε πολιτιστικής έκφρασης.

Οι Βλάχοι του Ασπροποτάμου, της Πίνδου, της Ηπείρου, της Μακεδονίας, οι μεταναστεύσαντες στο εξωτερικό, οι εσωτερικοί μετανάστες σε καμποχώρια, είναι οι προσκεκλημένοι και ταυτόχρονα οι πρωταγωνιστές αυτού του μεγάλου Ανταμώματος.

Η εκδήλωση τελείται με τη συνδιοργάνωση των Δήμων που την φιλοξενούν, αλλά και υπό την αιγίδα της κάθε Περιφέρειας ξεχωριστά. Η μεγάλη αυτή ξεχωριστή Γιορτή των Βλάχων, γνωρίζει κάθε χρόνο μεγάλη επιτυχία, σε όποιο μέρος και αν διεξάγεται και πλήθος κόσμου την επισκέπτεται.

Περισσότερες πληροφορίες και Πρόγραμμα εδώ.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Ιούνιο.

Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Εκδηλώσεις Μακεδονία...

Φορτώνει…
Φορτώνει…
English EN Greek EL