Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου Γαράζο – Ρέθυμνο Κρήτη – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Με ένα λαμπρό πρόγραμμα εκδηλώσεων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαράζου καλεί για ακόμη μία χρονιά, όπως γίνεται κάθε χρόνο, το κοινό του Ρεθύμνου και της Κρήτης να στηρίξουν την προσπάθεια για αναζωογόνηση της καλλιέργειας του κίτρου και την διάσωση της σπάνιας και
μοναδικής αυτής παραγωγής, η οποία χρόνο με τον χρόνο χάνεται.

Η Εκδήλωση έχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει συναυλία με το δημοφιλή συγκροτήματα και κρητικό γλέντι με τοπικούς καλλιτέχνες. Το κίτρο είναι το πρώτο εσπεριδοειδές που εμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο και η Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο η πιο παλιά πολιτιστική εκδήλωση στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Η Γιορτή Κίτρου διεξάγεται στα τέλη Αυγούστου. Στην εκδήλωση προβάλλονται και οι ιδιαίτερες δυνατότητες και γεύσεις που έχει το κίτρο στην γαστρονομία, όπου διάσημοι ΣΕΦ αναλαμβάνουν την παρουσίαση τους με πλήθος διαφόρων συνταγών.

Η παλαιότερη πολιτιστική εκδήλωση του Ρεθύμνου οργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαράζου με την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, του Δήμου Μυλοποτάμου και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed