Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Μουσικό Φεστιβάλ – Χίος Βόρειο Αιγαίο – Πολιτιστικές Μουσικές Εκδηλώσεις

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Χίου, που εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2017 στο νησί της Χίου, επιστρέφει κάθε χρόνο δυναμικά με πλούσιο πρόγραμμα και νέες συνεργασίες.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να εδραιωθεί και να αποτελέσει έναν θεσμό, ένα επιπλέον σημείο αναφοράς για το νησί, που όχι μόνο θα αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες, αλλά και ωφελεί έμπρακτα και τους μόνιμος κατοίκους. Για τον λόγο αυτό, το φεστιβάλ χωρίζεται σε δύο περιόδους, τη θερινή και την χειμερινή με την δεύτερη να δίνει έμφαση στα μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η πρώτη περίοδος διεξάγεται τον Αύγουστο και η δεύτερη τον Φεβρουάριο. Κάτοικοι και επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συναυλίες κλασικής μουσικής από νέους σολίστ και επαγγελματίες μουσικούς διεθνούς φήμης.

Η μεγάλη ανταπόκριση, ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον του κόσμου που συμμετέχει, αγκάλιασε και στήριξε με κάθε τρόπο τις εκδηλώσεις αυτές, έδωσαν σταδιακά την ώθηση για τη δημιουργία μιας μεγαλύτερης διοργάνωσης. Έτσι προέκυψε το Chios Music Festival, ένα διεθνές φεστιβάλ που έρχεται σαν ένδειξη σεβασμού, ευγνωμοσύνης, αλλά και μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας προς όλους τους κατοίκους του νησιού.

Έτσι κάθε χρόνο, καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμπράττουν με μαθητές του Μουσικού Σχολείου και παιδιά προσφύγων, ενώ το φεστιβάλ προσπαθεί να φτάνει και σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Χίος, Βόρειο Αιγαίο ΤΚ 82100

GPS:

38.371131405418, 26.135113940784

Τηλέφωνο:

-

E-mail:

-

Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Καλοκαιρινή Περίοδος : Αύγουστο. Χειμερινή Περίοδος : Φεβρουάριος.

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL