Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

Σαμοθράκη, Νομός Έβρου, Θράκη ΤΚ 68002

Τηλέφωνο
E-mail

-

Ιστός
Soc. Networks

Καβείρια Μυστήρια Σαμοθράκης – Έβρος Θράκη – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Κάθε χρόνο στις αρχές Αυγούστου διεξάγονται οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις “Καβείρια 2019” στο Δήμο Σαμοθράκης. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων εντάσσονται πέρα από βραδιές με παραδοσιακή μουσική, σεμινάρια αλλά και διεθνές φιλοσοφικό συμπόσιο.

Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν αφηγήσεις καλλιτεχνών όπου παρουσιάζουν μύθους, παραμύθια και θρύλους του νησιού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, πλαισιωμένα με μουσική και τραγούδια, όπως επίσης παραμύθια από διάφορες χώρες.

Το πρόγραμμα ξεκινά τον Αύγουστο, με την παράσταση αφήγησης «Θρύλοι, παραμύθια, μουσική του τόπου μας», στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο στα Θερμά – μια βραδιά αφιερωμένη στη Σαμοθράκη, τη Μικρά Ασία και την ευρύτερη περιοχή, πλαισιωμένη από μουσική και τραγούδι με λύρα και σάζι. Τις επόμενες μέρες παρουσιάζονται παραστάσεις με ιστορίες και παραμύθια από διάφορους λαούς του κόσμου: ελληνικά, τουρκικά, αρμένικα, σεφαραδίτικα, αφρικανικά, με μουσική και τραγούδια στη γλώσσα της χώρας των παραμυθιών.

Οι Καβειρίδες, είναι Νύμφες, αδελφές των Καβείρων, θυγατέρες του Ηφαίστου από την Καβειρώ. Στην Σαμοθράκη όπου θεωρείται η Κοιτίδα της λατρείας των Καβείρων, χαρακτηριζόταν προστάτες της Ναυσιπλοΐας.

Ίσως τα αρχαιότερα από όλα τα Μυστήρια του κόσμου να είναι τα ΚΑΒΕΙΡΙΑ. Η Λατρεία τους παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην Λήμνο, την Σαμοθράκη, την Ίμβρο και την Θάσο, καθώς και στις απέναντι ακτές της Μακεδονίας της Θράκης και της Μικράς Ασίας.

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις : Δήμος Σαμοθράκης «Καβείρια Μυστήρια»

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed