Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Καβείρια Μυστήρια Σαμοθράκης – Έβρος Θράκη – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Κάθε χρόνο στις αρχές Αυγούστου διεξάγονται οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις “Καβείρια 2019” στο Δήμο Σαμοθράκης. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων εντάσσονται πέρα από βραδιές με παραδοσιακή μουσική, σεμινάρια αλλά και διεθνές φιλοσοφικό συμπόσιο.

Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν αφηγήσεις καλλιτεχνών όπου παρουσιάζουν μύθους, παραμύθια και θρύλους του νησιού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, πλαισιωμένα με μουσική και τραγούδια, όπως επίσης παραμύθια από διάφορες χώρες.

Το πρόγραμμα ξεκινά τον Αύγουστο, με την παράσταση αφήγησης «Θρύλοι, παραμύθια, μουσική του τόπου μας», στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο στα Θερμά – μια βραδιά αφιερωμένη στη Σαμοθράκη, τη Μικρά Ασία και την ευρύτερη περιοχή, πλαισιωμένη από μουσική και τραγούδι με λύρα και σάζι. Τις επόμενες μέρες παρουσιάζονται παραστάσεις με ιστορίες και παραμύθια από διάφορους λαούς του κόσμου: ελληνικά, τουρκικά, αρμένικα, σεφαραδίτικα, αφρικανικά, με μουσική και τραγούδια στη γλώσσα της χώρας των παραμυθιών.

Οι Καβειρίδες, είναι Νύμφες, αδελφές των Καβείρων, θυγατέρες του Ηφαίστου από την Καβειρώ. Στην Σαμοθράκη όπου θεωρείται η Κοιτίδα της λατρείας των Καβείρων, χαρακτηριζόταν προστάτες της Ναυσιπλοΐας.

Ίσως τα αρχαιότερα από όλα τα Μυστήρια του κόσμου να είναι τα ΚΑΒΕΙΡΙΑ. Η Λατρεία τους παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην Λήμνο, την Σαμοθράκη, την Ίμβρο και την Θάσο, καθώς και στις απέναντι ακτές της Μακεδονίας της Θράκης και της Μικράς Ασίας.

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις : Δήμος Σαμοθράκης «Καβείρια Μυστήρια»

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Σαμοθράκη, Νομός Έβρου, Θράκη ΤΚ 68002

Τηλέφωνο:
E-mail:

-

Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Αύγουστο

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Νεότερα Events..

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL