Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Κατσαντώνεια Τζουμέρκα – Ιωάννινα Ήπειρος – Παραδοσιακές Εκδηλώσεις

Τα «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ» διοργανώνονται στον ιστορικό Μάραθο από το 1993, με τη συνεργασία του Δήμου Αγράφων, του Συλλόγου Απανταχού Μαραθιωτών και της Τοπικής Κοινότητας Μαράθου. Πρόκειται για σημαντικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν ομαδικά παιχνίδια, διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Στην πλατεία του χωριού της Τοπικής Κοινότητας πραγματοποιείται την Κυριακή της Πεντηκοστής (Ιούνιο) η καθιερωμένη εκδήλωση ¨Κατσαντώνεια¨ στη μνήμη του Προεπαναστατικού Ήρωα Αντώνη Μακρυγιάννη – Κατσαντώνη. Οι εκδηλώσεις το 2019 πέραν των άλλων, συμπλήρωσαν τα διακόσια δέκα (210) χρόνια από τον μαρτυρικό θάνατο του Κατσαντώνη, μετά του αδελφού του Γιώργου Μακρυγιάννη-Χασιώτη, στα Γιάννενα.

Ακόμα, η ημέρα έχει καθιερωθεί, σαν ημέρα ετήσιας συνάντησης στα χώματα του τόπου γέννησης των όπου γης Μαραθιωτών και όλων όσων κατάγονται από το Μάραθο. Όπως κάθε χρόνο, με τη βοήθεια εθελοντών λαμβάνει χώρα η αναπαράσταση της σύλληψης και των βασανιστηρίων του Κατσαντώνη, ενώ για πρώτη φορά έγινε και η αναπαράσταση της συνέλευσης της Λευκάδος.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν το χορευτικά τμήματα της περιοχής. Αποτελεί σίγουρα μια ξεχωριστή γιορτή και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!!! Διασκεδάζουμε με τις παραδόσεις και τους κατοίκους της περιοχής…

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Τζουμέρκα, Νομός Ιωαννίνων ΤΚ 45500

GPS:

39.293172737429, 21.256106026894

Τηλέφωνο:

-

E-mail:

-

Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

Αρχές Ιουνίου.

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Νεότερα Events..

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL