Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Καρναβάλι Γυναικών – Πρέβεζα Ήπειρος – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Έθιμα

Το Καρναβάλι Γυναικών Πρέβεζας συμπλήρωσε 60 χρόνια ιστορίας, και οι γυναίκες της πόλης το διασκέδασαν με την ψυχή τους με τον πιο ξέφρενο τρόπο και την συμμετοχή μικρών και μεγάλων Καρναβαλιστών. Οι γυναίκες της Πρέβεζας συνεχίζουν την παράδοση του γυναικείου Καρναβαλιού το βράδυ της τελευταίας Πέμπτης της Αποκριάς.

Κάθε χρόνο, το Καρναβάλι των Γυναικών της Πρέβεζας, δίνει το έναυσμα για ένα 4ημερο Καρναβαλικό ξεφάντωμα στην Πρέβεζα. Το έθιμο ξεκίνησε την δεκαετία του 60 όταν μια παρέα γυναικών που δεν βρίσκονται σήμερα στη ζωή αποφάσισαν να μεταμφιεστούν και να επισκεφτούν τα σπίτια φίλων.

Έκαναν την βόλτα τους στην κεντρική αγορά της Πρέβεζας και στην συνέχεια διασκέδαζαν μόνες ή με τους συζύγους τους σε κοσμικό κέντρο. Γίνονταν κάθε Πέμπτη πριν την Κυριακή της Αποκριάς γιατί ήταν η μέρα που ο ένας και μοναδικός άντρας της παρέας δεν εργάζονταν. Τα χρόνια που ακολούθησαν η παρέα μεγάλωνε και όλο και περισσότερες γυναίκες συμμετείχαν στην παρέλαση.

Οι συναντήσεις αυτές ήταν ιδιαίτερα ευχάριστες όπως θυμούνται κάποιες από τις παρευρισκόμενες επειδή εξελίσσονταν σε γιορτή, αφού οι γυναίκες μαγείρευαν, συζητούσαν, διασκέδαζαν. Ενθαρρύνεται η συμμετοχή στο Καρναβάλι Γυναικών Πρέβεζας, στα πληρώματα, καθώς η πρωτοβουλία των γυναικών όχι μόνο συμβάλλει στην αναβίωση και διατήρηση παραδοσιακών εθίμων στην Πρέβεζα, αλλά ζεσταίνει τις χειμωνιάτικες μέρες μας.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Πρέβεζα, Ήπειρος ΤΚ 48100

GPS:

38.957740242231, 20.754855573177

Τηλέφωνο:

-

E-mail:

-

Ιστός:

-

Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Απόκριες.

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL