Κλικ για να δεις στο χάρτη.

“Καραϊσκάκεια” Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού – Καρδίτσα Θεσσαλία – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

H Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού “ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ” διοργανώνεται κάθε χρόνο στα τέλη Ιουνίου από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το Δήμο Καρδίτσας. Πρόκειται για έναν από τους μακροβιότερους και πιο καταξιωμένους θεσμούς που πραγματοποιούνται στο Νομό μας (συστήθηκαν το έτος 1927) που συμβάλλει στη συναδέλφωση μεταξύ των λαών του κόσμου, καθώς και στη γνώση και ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων μεταξύ τους.

Στη διοργάνωση λαμβάνουν μέρος χορευτικά συγκροτήματα από όλο τον κόσμο, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πολλές ακόμη παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις. Εκδηλώσεις όπως :

  • Ο καθιερωμένος Καραϊσκάκειος Δρόμος (στον οποίο λαμβάνουν μέρος δεκάδες αθλητές από διάφορα μέρη της χώρας)
  • Οι Σκοπευτικοί Αγώνες (Διοργανώνει ο Σκοπευτικός Όμιλος Καρδίτσας «Η Άρτεμις»)
  • Εκθέσεις Φωτογραφίας και Ζωγραφικής
  • Εκθέσεις παραδοσιακής ενδυμασίας από τις φιλοξενούμενες χώρες
  • Σεμινάρια – Μουσικά και Χορευτικά Εργαστήρια καθώς και θεωρητικά μαθήματα μουσικής και χορού μεταξύ των φιλοξενούμενων αντιπροσωπειών.

Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας καθώς επίσης και σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας. Επί ένα επταήμερο, όλος ο Νομός, από άκρη σε άκρη, γιορτάζει στους ρυθμούς της παράδοσης και στέλνει παντού ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και συναδέλφωσης μεταξύ των λαών.

Την ίδια στιγμή, κοινωνοί του κορυφαίου αυτού πολιτιστικού γεγονότος μπορούν να γίνουν οι όπου γης Έλληνες καθώς υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας αναμετάδοσης των όσων διαδραματίζονται στην κεντρική πλατεία της πόλης μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr). Την live μετάδοση κάνει το Karditsa LiveStreaming.

Μέσα από τα «Καραϊσκάκεια», αναδεικνύεται ο πολιτισμός μας, ενώ παράλληλα προβάλλεται και ο Νομός μας και συνολικά τα αξιοθέατα της
Θεσσαλίας, αφού οι προσκεκλημένοι μας ξεναγούνται σε περιοχές όπως στη Λίμνη Πλαστήρα, τα Μετέωρα, το Πήλιο, τα Τέμπη κ.λ.π.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed
nikoleta 5 Δεκεμβρίου 2019 08:09
Περιγραφή
Ενημέρωση
Πληροφορίες
Χρησιμότητα

οργανωμένη εκδήλωση, κάθε χρόνο και καλύτερη.Αξίζει!!