Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γιορτή Χρυσόμηλου – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Φαγητού – Αφάντου Ρόδος Δωδεκάνησα

Κάθε χρόνο, στα μέσα Ιουνίου και απογευματινή ώρα, πραγματοποιείται η “Γιορτή Χρυσόμηλου” στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας Καθολικής στ’ Αφάντου.

Η απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση που διεξάγεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Αφάντου “ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ”, επιφυλάσσει στους παρευρισκόμενους γλυκές και αλμυρές γεύσεις, αλλά κυρίως ένα εξαιρετικά πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα.

Εδέσματα, τοπική γαστρονομία, χορευτικά, αλλά και μουσικές περιπλανήσεις, περιλαμβάνονται – μεταξύ πολλών άλλων – στο πλούσιο πρόγραμμα της διήμερης εορτής, που στόχο έχει την προαγωγή και στήριξη του πρωτογενούς τομέα, της τοπικής παραγωγής και γαστρονομίας, αλλά και του πολιτισμού και εθίμων της περιοχής.

Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), αλλά και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου. Το διήμερο πρόγραμμα της εορτής, περιλαμβάνει παραδοσιακά χορευτικά ανηλίκων και ενηλίκων, παρουσίαση μουσικών παραδοσιακών οργάνων, αλλά και γλέντι.

Θα γευτείτε εδέσματα με βάση το χρυσόμηλο, θα απολαύσετε ένα μικρό θεατράκι με ένα 20 λεπτό απόσπασμα μιας παρέας Αφαντενών που ετοιμάζουν γλυκό του κουταλιού με χρυσόμηλο και φυσικά θα χορέψουμε πάντα παραδοσιακά.

Στο χώρο θα προσφέρονται γλυκό και μαρμελάδα από χρυσόμηλο, παραδοσιακές τηγανίτες, εδέσματα με βάση το χρυσόμηλο, ψωμί, λικέρ με βάση το πικραμύγδαλο, το λεμόνι και πολλά ακόμη. Οι νοικοκυρές της περιοχής, αλλά και σύνολο εθελοντών με την αδιάκοπη προσφορά τους, συμβάλουν σε μια επιτυχημένη εκδήλωση τα τελευταία χρόνια.

Σας περιμένουμε!

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Ιούνιο.

Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

Αφάντου, Ρόδος, Δωδεκάνησα ΤΚ 85103

GPS

36.288009728234, 28.171756267548

Τηλέφωνο

-

E-mail

-

Ιστός

-

Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Εκδηλώσεις Μακεδονία...

Φορτώνει…

Επερχόμενα Events...

Φορτώνει…
Φορτώνει…