Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γιορτή Τσίπουρου Παρασκευή Αιγιαλείας – Αχαία Πελοπόννησος – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Κάθε χρόνο, ο Φιλοπροοδευτικός και Μορφωτικός Σύλλογος Παρασκευής και τα τσιπουράδικα του χωριού, διοργανώνουν τη Γιορτή Τσίπουρου. Τον Νοέμβρη, το χωριό της Παρασκευής θα γίνει τόπος συνάντησης για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία της απόσταξης, και για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν μυρωδάτο, ποιοτικό, τσίπουρο.

Η γιορτή γίνεται στην είσοδο του χωριού και αρχίζει γύρω στις 11 το πρωί. Σε παράπλευρο χώρο θα γίνονται επίδειξη ιππασίας και οι μικρότεροι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν βόλτα με πόνυ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χορευτικά συγκροτήματα από Πάτρα και Αίγιο, Το Χορευτικό Τέμενης, ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου και οι Ακρίτες του Αιγαίου θα κρατήσουν συντροφιά στους παρευρισκόμενους με χορούς από όλη την Ελλάδα.

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα υπάρχει δωρεάν τσίπουρο για όλους και κεράσματα – προσφορά των διοργανωτών. Τα τραπέζια θα είναι στρωμένα μέσα στο πάρκο των «Αλωνίων», κάτω από τα πλατάνια και θα περιμένουν τις παρέες που επιθυμούν να γευτούν τα εδέσματα, τα οποία και έχουν αναλάβει να ετοιμάσουν οι άνθρωποι του τοπικού συλλόγου. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί μικρή αγορά με τοπικά προϊόντα.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν τα τέσσερα τσιπουράδικα που λειτουργούν στο χωριό, μπορούν να επισκεφθούν την Παρασκευή από νωρίς το πρωί. Οι παραγωγοί θα είναι πρόθυμοι να παρουσιάσουν τη διαδικασία της απόσταξης, αλλά και να εξηγήσουν στους επισκέπτες τους λόγους που το παρασκευίτικο τσίπουρο είναι ένα παραδοσιακό προϊόν υψηλής ποιότητας. Και μετά τις 11 όλοι ραντεβού στα «Αλώνια», οι χορευτές θα αναλάβουν να ανεβάσουν το κέφι και στη συνέχεια να… παραδώσουν την πίστα σε όλους τους υπόλοιπους…

Το εισιτήριο στο χώρο της γιορτής θα είναι μόλις 2 ευρώ, και θα αντιστοιχεί σε ένα λαχνό για την κλήρωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της γιορτής.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Αρχές Νοεμβρίου

Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed
Θωμάς Μητρόπουλος 21 Ιανουαρίου 2020 18:04
Περιγραφή
Ενημέρωση
Πληροφορίες
Χρησιμότητα

Από τις καλύτερες γιορτές!!!

Εκδηλώσεις Μακεδονία...

Φορτώνει…
Φορτώνει…
English EN Greek EL