Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γιορτή Τσίπουρου Κατηχώρι – Πήλιο Μαγνησία – Πολιτιστικές Παραδοσιακές Εκδηλώσεις

Η Γιορτή Τσίπουρου πραγματοποιείται τον Ιούλιο στην Πλατεία Αγίου Αθανασίου του Κατηχωρίου, η γιορτή του τοπικού προϊόντος που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη τοπική κοινότητα, καθώς η περιοχή είναι γνωστή για το πρώτης ποιότητας κρασί και τσίπουρο που παράγει από προηγούμενες ακόμη εποχές.

Με αφορμή την γιορτή κατά τον μήνα Ιούλιο – κάθε χρόνο – κατασκευάζονται στην πλατεία του χωριού, με τις συμβουλές των ντόπιων, εγκαταστάσεις παραγωγής τσίπουρου με τον παραδοσιακό τρόπο. Αυτή τη διαδικασία παρακολουθεί ο επισκέπτης και γεύεται το ντόπιο τσίπουρο, που παρασκευάζεται εκείνη την στιγμή. Ακολουθεί παραδοσιακό πανηγύρι με ήχους και μελωδίες της περιοχής.

Με στόχο τη διατήρηση της παράδοσης αλλά και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της περιοχής, ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τα Συμβούλια των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων της πόλης και τους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους, διοργανώνουν γιορτές στις κεντρικές πλατείες των ενοτήτων.

Η Εκδήλωση έχει γίνει πλέον θεσμός για την τοπική κοινότητα και την ευρύτερη περιοχή του Πηλίου, διεξάγεται συνεχόμενα τα τελευταία 14 χρόνια. Όποιος επιθυμεί να δει από κοντά την παρασκευή του τσίπουρου δεν έχει παρά να επισκεφθεί το Κατηχώρι Πηλίου.

Ο Αθλητικός – Πολιτιστικός Οργανισμός της Δημοτικής Ενότητας σε συνεργασία με τον τοπικό Αθλητικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κατηχωρίου «Χειρών Κένταυρος» προσπαθούν να αναβιώσουν κάθε χρόνο, με σκοπό την διατήρηση τους, τις πατροπαράδοτες ασχολίες της περιοχής.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Ιούλιο.

Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

Κατηχώρι, Πήλιο, Νομός Μαγνησίας ΤΚ 37011

GPS

39.382058168252, 22.997027942546

Τηλέφωνο

-

E-mail

-

Soc. Networks
Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Εκδηλώσεις Μακεδονία...

Φορτώνει…
Φορτώνει…
English EN Greek EL