Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Τσίπουρου Ίασμος – Ροδόπη Μακεδονία – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Η καρδιά της Ροδόπης για ένα Σαββατοκύριακο χτυπάει, κάθε χρόνο στον Ίασμο. Τιμούν το τσίπουρο σε μια διοργάνωση που τα έχει όλα, από μουσικές εκδηλώσεις μέχρι ημερίδες, αγώνες δρόμου, live μαγειρικές και εκθέσεις τοπικών προϊόντων.

Η γιορτή τσίπουρου στον Ίασμο πραγματοποιείται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου και διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο Ιάσμου με τη στήριξη του δήμου Ιάσμου και σε συνδιοργάνωση με την ΠΕ Ροδόπης της Περιφέρειας ΑΜΘ. Σκοπός του συλλόγου είναι η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, η στήριξη των τοπικών παραγωγών, καθώς και η προβολή και καθιέρωση του αρωματικού τσίπουρου του Ιάσμου, ως τοπικού προϊόντος δίνοντας του έτσι την απαραίτητη εξωστρέφεια.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2019 Λαϊκός δρόμος και Παιδική διαδρομή με την ονομασία «IASMOS RUN 2019», ενώ και τις δύο μέρες υπάρχει δράση μαγειρικής από σεφ με ντόπια προϊόντα, καθώς και έκθεση Θρακομακεδονικών προϊόντων και υπαίθρια αγορά που θα λειτουργεί στον κεντρικό χώρο της Γιορτής. Επίσης, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν τα αποστακτήρια.

Στόχος όλων των εκδηλώσεων, αποτελεί η ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής, η τριβή με πολιτιστικά προϊόντα προώθησης Παιδείας, Αθλητισμού και Τεχνών, η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς τόσο του Ιάσμου αλλά και της Ροδόπης και η διατήρηση – διάδοση της παράδοσης στους νέους.

Είσοδος ελεύθερη.

 4 Σύνολο,  2 Ημέρα

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed