Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Γιορτή Τσιγαρίδας Βρασνά – Θεσσαλονίκη Μακεδονία – Εκδηλώσεις Γιορτές

Κάθε χρόνο τον Ιανουάριο και πάντα Κυριακή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρασνών, διοργανώνει την πρώτη εκδήλωση της χρονιάς, την ξακουστή Γιορτή Τσιγαρίδας. Είναι η πρώτη εκδήλωση του χρόνου της περιοχής.

Η τσιγαρίδα είναι το λίπος του γουρουνιού μαζί με λίγο κομμάτι χοιρινού κρέατος το οποίο βράζει σε μεγάλα καζάνια μέχρι να… τσιγαριστεί. Το γλέντι ξεκινά από νωρίς το πρωί όταν στήνονται τα καζάνια στη φωτιά ενώ ο κόσμος διασκεδάζει με παραδοσιακούς ήχους και τραγούδια, δοκιμάζοντας στην συνεχεία την υπέροχη τσιγαρίδα (λίπος γουρουνιού με λίγα κομμάτια κρέατος), συνοδευόμενη με διάφορα τοπικά εδέσματα καθώς και τσίπουρο, κρασί και ρετσίνα.

Πλήθος κόσμος από τα γύρω χωριά, αλλά και εκατοντάδες επισκέπτες, διασκεδάζουν με την ψυχή τους και κάθε χρόνο οι καζανιές αυξάνονται για να γευτούν όλοι την νοστιμιά της ιδιαίτερης τσιγαρίδας.

Διασκεδάζουμε με τις παραδόσεις και τους κατοίκους της περιοχής…

Η Γιορτή Τσιγαρίδας προήλθε από το έθιμο που τηρείται στα Βρασνά και τα Νέα Βρασνά. Έθιμο που προστάζει τους κατοίκους που εκτρέφουν γουρούνια για το σκοπό αυτό, να τα σφάζουν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και με την διαδικασία του τσιγαρίσματος να φυλάγονται κρέας και λίπος για όλο τον χρόνο.

Αποτελεί σίγουρα μια ξεχωριστή γιορτή μέσα στον Γενάρη και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!!! Ετοιμάστε την όρεξή σας και αφεθείτε σε ένα λαϊκό γλέντι.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Βρασνά, Νομός Θεσσαλονίκης ΤΚ 57021

GPS:

40.704770866626, 23.652818628666

Τηλέφωνο:

-

E-mail:

-

Ιστός:

-

Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Από τις 11 το πρωί.

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL