Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Τσιγαρίδας Βρασνά – Θεσσαλονίκη Μακεδονία – Εκδηλώσεις Γιορτές

Κάθε χρόνο τον Ιανουάριο και πάντα Κυριακή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρασνών, διοργανώνει την πρώτη εκδήλωση της χρονιάς, την ξακουστή Γιορτή Τσιγαρίδας. Είναι η πρώτη εκδήλωση του χρόνου της περιοχής.

Η τσιγαρίδα είναι το λίπος του γουρουνιού μαζί με λίγο κομμάτι χοιρινού κρέατος το οποίο βράζει σε μεγάλα καζάνια μέχρι να… τσιγαριστεί. Το γλέντι ξεκινά από νωρίς το πρωί όταν στήνονται τα καζάνια στη φωτιά ενώ ο κόσμος διασκεδάζει με παραδοσιακούς ήχους και τραγούδια, δοκιμάζοντας στην συνεχεία την υπέροχη τσιγαρίδα (λίπος γουρουνιού με λίγα κομμάτια κρέατος), συνοδευόμενη με διάφορα τοπικά εδέσματα καθώς και τσίπουρο, κρασί και ρετσίνα.

Πλήθος κόσμος από τα γύρω χωριά, αλλά και εκατοντάδες επισκέπτες, διασκεδάζουν με την ψυχή τους και κάθε χρόνο οι καζανιές αυξάνονται για να γευτούν όλοι την νοστιμιά της ιδιαίτερης τσιγαρίδας.

Διασκεδάζουμε με τις παραδόσεις και τους κατοίκους της περιοχής…

Η Γιορτή Τσιγαρίδας προήλθε από το έθιμο που τηρείται στα Βρασνά και τα Νέα Βρασνά. Έθιμο που προστάζει τους κατοίκους που εκτρέφουν γουρούνια για το σκοπό αυτό, να τα σφάζουν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και με την διαδικασία του τσιγαρίσματος να φυλάγονται κρέας και λίπος για όλο τον χρόνο.

Αποτελεί σίγουρα μια ξεχωριστή γιορτή μέσα στον Γενάρη και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!!! Ετοιμάστε την όρεξή σας και αφεθείτε σε ένα λαϊκό γλέντι.

 4 Σύνολο,  1 Ημέρα

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed