Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γιορτή Τραχανά – Πολιτιστικές Παραδοσιακές Εκδηλώσεις – Ακράσι Λέσβος

Την καθιερωμένη “Γιορτή του Τραχανά” διοργανώνουν τον Αύγουστο, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ακρασίου. Η εκδήλωση αρχίζει στις 8 το βράδυ, στην πλατεία του χωριού κάτω από τα πλατάνια και θα προσφέρεται δωρεάν φρέσκος τραχανάς.

Η Γιορτή περιλαμβάνει την επίδειξη της διαδικασίας παρασκευής τραχανά, αλλά και λοιπά δρώμενα, όπως έκθεση φωτογραφίας και πλαισιώνεται από παραδοσιακή μουσική και χορούς με βρακάδες μέχρι το πρωί, πλούσια δώρα και πολύ κέφι.

Οι δύο πολιτιστικοί σύλλογοι του χωριού ο Απανταχού Ακρασιωτών “Ο Πλάτανος” με έδρα την Αθήνα και ο τοπικός “ΑΚΡΑΣΙΩΝ” με έδρα την Μυτιλήνη προσπαθούν να διαφυλάξουν την πολιτιστική κληρονομιά του χωριού μέσα από πολλές εκδηλώσεις (π.χ. γιορτή τραχανά) και την αναβίωση εθίμων όπως του Κλείδωνα και τα Κάψαλα και να την μεταδώσουν και στην νέα γενιά μέσα από πολλές άλλες εκδηλώσεις (διαγωνισμοί παραδοσιακών χορών, κλπ).

Εκτός όμως από το Ακράσι, Γιορτή τραχανά πραγματοποιείται και σε άλλα μέρη της Λέσβου, όπως στα Χίδηρα, το Παλαιοχώρι, το Νεοχώρι και τα Παράκοιλα.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Αύγουστο.

Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Εκδηλώσεις Μακεδονία...

Φορτώνει…

Επερχόμενα Events...

Φορτώνει…
Φορτώνει…
English EN Greek EL