Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή του Ψαρά – Κουφονήσι Κυκλάδες – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Η ημέρα του Ψαρά στα Κουφονήσια έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται το Σάββατο πριν την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος τον μήνα Ιούνιο. Σε ένα νησιώτικο περιβάλλον με τους ψαράδες να γεμίζουν τις αποβάθρες και τα ψαροκάικα την θάλασσα, θα ήταν αδύνατο να λείψει “Η Γιορτή του Ψαρά”.

Η Εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο και είναι καθιερωμένη από το 1997 στο Κουφονήσι με τη συμμετοχή κόσμου και από τα γύρω νησιά, ενώ το γλέντι διαρκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Από την αρχή της διοργάνωσης, βασικό σκοπός της είναι να τιμήσει τους κατʼ επάγγελμα ψαράδες που ήταν και η πλειοψηφία του νησιού.

Στην γιορτή συμμετέχουν το χορευτικό του συλλόγου του Κουφονησίου καθώς και άλλων νησιώτικων χορευτικών ομάδων.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Κέρος” σε συνεργασία με τους ψαράδες του νησιού και όλους τους κατοίκους οργανώνει γλέντι με νησιώτικα όργανα, χορευτικά νησιώτικα συγκροτήματα, και πολλούς ψαρομεζέδες, ρακόμελο και κρασί προσφορά σε όλους τους παρευρισκομένους.

Η διοργάνωση γίνεται από τον πολιτιστικό σύλλογος Κουφονησίων “ΚΕΡΟΣ” που πρωτοστατεί στην διοργάνωση, στην οποία συμβάλλουν όλοι οι κάτοικοι, ενώ η εκδήλωση γίνεται και υπό την αιγίδα του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Σταθεροί πυλώνες της νησιωτικής κουλτούρας, του πολιτισμικού, πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος στεκόμαστε όλοι εμείς που στηρίζουμε τον μακροχρόνιο θεσμό της “Γιορτής του Ψαρά”.

Το γλέντι ξεκινάει με την δύση του ηλίου, στην μαρίνα, και διαρκεί έως εξαντλήσεως.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed