Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή του Ψαρά Κοιλάδα – Αργολίδα Πελοπόννησος – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Η “Γιορτή του Ψαρά” πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα μέσα Αυγούστου στην ιχθυόσκαλα στο λιμάνι της Κοιλάδας του Δήμου Ερμιονίδας στην Αργολίδα με μεγάλη επιτυχία από τους ανθρώπους που ζουν από τη θάλασσα.

Το όμορφο ψαροχώρι της Ερμιονίδας γιορτάζει τους ψαράδες της. Τιμάει την θαλασσινή της παράδοση, μία παράδοση πού χάνετε σε βάθος χρόνου αφού οι ψαράδες της Κοιλάδας ήταν οι πρώτες δυνάμεις στην Ελληνική αλιεία , με τον στόλο της να οργώνει όλη την Ελλάδα φτάνοντας μέχρι στα παράλια της βόρειας Αφρικής.

Είναι μία γιορτή την οποία διοργάνωναν οι ψαράδες από τα παλιά χρόνια όταν με το γέμισμα του Αυγουστιάτικου φεγγαριού έδεναν τις βάρκες τους, αφού δεν τούς επέτρεπε να κάνουν την νυκτερινή αλιεία, διασκέδαζαν και γλένταγαν τους κόπους τους.

Άφθονα θαλασσινά και πλούσια εδέσματα προσφέρονται στους συμμετέχοντες. Η βραδιά επιφυλάσσει πολύ κέφι, χορό από το χορευτικό τοπικό Σύλλογο και πυροτεχνήματα για μια μαγευτική βραδιά.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Αλιέων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΦΡΑΓΧΘΙ”, ο Αθλητικός Όμιλος “ΚΟΡΩΝΙΣ”, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας, η Τοπική Κοινότητα Κοιλάδας και ο Δήμος Ερμιονίδας, τιμώντας το έθιμο που έχει καθιερωθεί και αποτελεί παράδοση για τον τόπο.

Η Εκδήλωση σημειώνει κάθε χρόνο μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμος την επισκέπτεται με την ζεστή φιλοξενία των ντόπιων κατοίκων.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed