Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

Ελαφόνησος, Νομός Λακωνίας ΤΚ 23053

GPS

36.510239692374, 22.979261770662

Τηλέφωνο

-

E-mail

-

Ιστός

-

Soc. Networks

Η Γιορτή του Ψαρά – Ελαφόνησος Λακωνία – Εκδηλώσεις Γιορτές

Το έθιμο ξεκίνησε τη δεκαετία του ‘80 ως μια πρωτοβουλία του αλιευτικού συνεταιρισμού. Στα τέλη του Αυγούστου εγκαινιάζεται η νέα χρονιά με τη “Γιορτή του ψαρά” ή τη “Γιορτή της μαρίδας” όπως λεγόταν παλιά. Η Διοργάνωση της “Γιορτή της μαρίδας’’ τα πρώτα χρόνια άρχιζε στις αρχές του Οκτώβρη, με την έναρξη της αλιείας με τη μέθοδο της τράτας, που απαγορευόταν τον υπόλοιπο χρόνο.

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Η Γιορτή του Ψαρά είναι η γιορτή της παραγωγής: Άφθονα ψάρια και κρασί, ατελείωτο γλέντι με νησιώτικους αλλά και στεριανούς χορούς. Ο χορός, ως ανθρώπινη κοινωνική έκφραση έχει τις καταβολές τους στην παραγωγή και τονίζει τη θαλασσινή και νησιώτικη ταυτότητα.

Η εκδήλωση γίνεται προς τιμή των ψαράδων και των ναυτικών του τόπου, στην πλατεία του λιμανιού. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά – πολιτιστικά γεγονότα της Ελαφονήσου. Πλήθος κόσμου ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και επισκέπτεται το όμορφο Λαφονήσι, ειδικά για αυτή τη γιορτή.

Η διοργάνωση γίνεται από τον Σύλλογο Ψαράδων Ελαφονήσου. Ένα αυθεντικό Ελαφονησιώτικο γλέντι με ζωντανή μουσική, άφθονο κρασί και φυσικά φρέσκο ψάρι.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed