Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Γιορτή των Μελισσοκόμων – Αρτοτίνα Φωκίδα – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Οι μελισσοκόμοι των Βαρδουσίων πραγματοποιούν κάθε χρόνο την καθιερωμένη ετήσια Γιορτή των Μελισσοκόμων τους στα μέσα Ιουνίου στην Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στην Αρτοτίνα .

Η γιορτή αρχίζει με εκκλησιασμό στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, που χτίστηκε πριν από 200 περίπου χρόνια, σε ένα υπέροχο χώρο που πραγματικά σε καθηλώνει με τη γαλήνη και την ευλαβικότητά του, κάτω από το «βλέμμα» του ήρωα της επανάστασης του 1821 και άξιου τέκνου της Αρτοτίνας Αθανασίου Διάκου.

Στη συνέχεια όλοι μαζί επισκέπτες και κάτοικοι στρώνουν τα τραπέζια απολαμβάνοντας τις υπέροχες πίττες και το καθιερωμένο ψητό, διασκεδάζοντας με τραγούδια και χορό, ως γνήσιοι ρουμελιώτες.

Τα βαζάκια με το αρωματικό Βαρδουσιώτικο μέλι γεμίζουν τα τραπέζια και οι μελισσοκόμοι είναι περήφανοι για το προϊόν τους.

Αξίζει τον κόπο να ανηφορίσουν οι παρέες στα Βαρδούσια και να απολαύσουν τα τοπικά προϊόντα όπως το μέλι. Το σίγουρο είναι ότι θα αποζημιωθούν με το παραπάνω, τόσο από το μαγευτικό περιβάλλον και τη υπέροχη διαδρομή, όσο και από τη φιλοξενία των κατοίκων.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Αρτοτίνα, Φωκίδα, Στερεά Ελλάδα ΤΚ 33061

GPS:

38.698293495094, 22.035968556773

Τηλέφωνο:

-

E-mail:

-

Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Ιούνιο

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Νεότερα Events..

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL