Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γιορτή των Γεύσεων Άγιος Θωμάς – Ηράκλειο Κρήτη – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Στον Άγιο Θωμά πραγματοποιείτε στις αρχές Αυγούστου στις 8 μ.μ. η Γιορτή Γευσιγνωσίας, που σιγά σιγά αποτελεί θεσμό για την περιοχή της Μεσαράς. Τη γιορτή των γεύσεων οργανώνει το Δίκτυο Συλλόγων Μεσαράς και τη φιλοξενεί αυτή τη φορά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά, «Ο Λόγιος», στην αυλή του παλιού Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο του χωριού.

Σ’ αυτή την πανδαισία Κρητικών γεύσεων και αρωμάτων της Κρητικής κουζίνας, μετέχουν 25 περίπου Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Μεσαράς που θα φέρουν τις δικές τους ξεχωριστές γεύσεις, ενώ οι γυναίκες του Αγίου Θωμά θα μαγειρέψουν την ώρα της εκδήλωσης χοντρό με χοχλιούς και άλλα φαγητά.

Παράλληλα όσοι ντόπιοι παραγωγοί επιθυμούν μπορούν να φέρουν για προβολή τα προϊόντα τους, ελαιόλαδο, κρασί, ρακί, τυριά, υφαντά και προϊόντα χειροτεχνίας. Η σημασία της γαστρονομικής παράδοσης του τόπου μας είναι καθοριστική και αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Πριν την έναρξη της Γευσιγνωσίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αγίου Θωμά, από τις 6 έως της 8 το απόγευμα, γίνεται ξενάγηση στα ιστορικά μνημεία του χωριού, για να γνωρίσουμε την τοπική ιστορία του.

Ο Άγιος Θωμάς είναι ένα ιδιαίτερο χωριό του νομού Ηρακλείου που εντάσσεται στο Δήμο Γόρτυνας. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 530μ. σε ωραία θέση με πανοραμική θέα προς την ευρύτερη περιοχή και σε φυσικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.

Σας περιμένουμε στο όμορφο και ιστορικό χωριό του Αγίου Θωμά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Αρχές Αυγούστου.

Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

Άγιος Θωμάς, Νομός Ηρακλείου, Κρήτη ΤΚ 70003

GPS

35.147306674295, 25.035148236211

Τηλέφωνο

-

E-mail

-

Ιστός

-

Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Εκδηλώσεις Μακεδονία...

Φορτώνει…

Επερχόμενα Events...

Φορτώνει…
Φορτώνει…
English EN Greek EL