Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γιορτή της Σαρδέλας – Πρέβεζα Ήπειρος – Εκδηλώσεις Γιορτές

Η Γιορτή της Σαρδέλας πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Αύγουστο στο λιμάνι της πόλης. Η γιορτή (που διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία για περισσότερο από μισό αιώνα) αναδεικνύει τους στενούς δεσμούς της Πρέβεζας με τη ναυτική παράδοση αλλά και το επάγγελμα των αλιέων, οι οποίοι ανέκαθεν αποτελούσαν ένα δυναμικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας .

Γεύσεις Αμβρακικού και μουσικές από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το έδεσμα που κυριάρχησε ασφαλώς ήταν η σαρδέλα Αμβρακικού στα κάρβουνα συνοδεία κηπευτικών προϊόντων, πρεβεζάνικη ντομάτα καθώς και άφθονο δωρεάν κρασί.

Από την γιορτή δεν λείπει το ηπειρώτικο κλαρίνο και οι παραδοσιακοί χοροί με τη συμμετοχή Χορευτικών Συλλόγων, από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Καθώς και διάφορα μουσικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες, θα ταξιδέψουν το κοινό σε ένα παραδοσιακό γλέντι το οποίο θα κρατήσει μέχρι το πρωί.

Η «Γιορτή της Σαρδέλας» αποτελεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια το μεγαλύτερο λαϊκό-παραδοσιακό πανηγύρι στη βορειοδυτική Ελλάδα, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες και αναδεικνύει τους άρρηκτους δεσμούς των κάτοικων της περιοχής με τη θάλασσα και την αλιεία.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Τέλη Αυγούστου.

Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed
nikol 22 Δεκεμβρίου 2019 07:36
Περιγραφή
Ενημέρωση
Πληροφορίες
Χρησιμότητα

η καλύτερη γιορτή της περιοχής..

Εκδηλώσεις Μακεδονία...

Φορτώνει…

Επερχόμενα Events...

Φορτώνει…
Φορτώνει…