Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Σαρδέλας – Σταυρός Θεσσαλονίκης Μακεδονία – Πολιτιστικές Παραδοσιακές Εκδηλώσεις

Η “Γιορτή Σαρδέλας”, διεξάγεται κάθε χρόνο στο λιμάνι του Σταυρού Βόλβης και οργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Βόλβης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρού “Μέγας Αλέξανδρος”.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στα μέσα Ιουλίου, ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου του Σταυρού, έδρας του δήμου Βόλβης και αρχίζουν παραδοσιακά το πρωί με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Συνεχίζονται το απόγευμα, με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και λαϊκό γλέντι, ενώ κατά τη διάρκεια της γιορτής προσφέρονται δωρεάν σαρδέλα και θαλασσινά εδέσματα.

Τα προϊόντα της γης και της θάλασσας του δήμου Βόλβης εξακολουθούν να έχουν την τιμητική τους κάθε καλοκαίρι, σε ένα διαρκές φεστιβάλ γεύσεων, που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.

Η Γιορτή Σαρδέλας περιλαμβάνεται στο Φεστιβάλ Γεύσεων του Δήμου Βόλβης, όπως και άλλες παραδοσιακές εκδηλώσεις με τη Γιορτή Λιπαριάς στην Μικρή Βόλβη, την Γιορτή Ρίγανης στη Μαυρούδα, την Γιορτή Καλαμποκιού στο Σχολάρι και ολοκληρώνονται με την Γιορτή Πιροσκί στον Ξηρόκαμπο αφιερωμένη στο παραδοσιακό ποντιακό έδεσμα του χωριού.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed