Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Σαρδέλας – Καλλονή Λέσβος – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Όπως συμβαίνει αρκετές δεκαετίες τώρα, κάθε χρόνο πλήθος κόσμου από όλα τα μέρη του νησιού και όχι μόνο, επισκέπτεται την Σκάλα Καλλονής, προκειμένου να παρευρεθεί στη γιορτή του πιο φημισμένου αλλά και πιο ξακουστού ψαριού ανά τον κόσμο, τη σαρδέλα!

Στο κέντρο του κόλπου που γεννά χιλιάδες “θαυματουργά” ήδη, στο μέρος που έκανε τις αναλύσεις του και τις επιστημονικές μελέτες του ο Αριστοτέλης, στην Σκάλα Καλλονής, εορτάζεται η ξακουστή “σαρδέλα Καλλονής”, με ένα γεμάτο πρόγραμμα μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται  κάθε χρόνο στις αρχές Αυγούστου και διαρκούν τρεις ημέρες, με ζωντανή μουσική και χορευτικά δρώμενα, και κορυφώνονται την επόμενη μέρα, όπου μοιράζονται χιλιάδες σαρδέλες και άφθονο ούζο.

Αν επιλέξετε την υπέροχη Λέσβο για τις διακοπές σας, περάστε μια βόλτα από τη Σκάλα Καλλονής, για να απολαύσετε σαρδέλες στα κάρβουνα ή παστές, πατροπαράδοτο κέρασμα με ούζο, ζωντανή μουσική και χορούς, μαζί με την καλύτερη φιλοξενία. Πολύς κόσμος συρρέει στη συγκεκριμένη γιορτή, την οποία διοργανώνουν στην Καλλονή ο Δήμος Λέσβου, το σωματείο Αλιέων Καλλονής και ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής.

Η καθιερωμένη γιορτή, αφιερωμένη στο ψάρι – ορόσημο του κόλπου Καλλονής, είναι γεγονός και σας προσκαλούμε να την επισκεφθείτε!

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed