Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Γιορτή Σαρδέλας Βελημάχι – Αρκαδία Πελοπόννησος – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Το μοναδικό ορεινό χωριό που διοργανώνεται γιορτή σαρδέλας και το μοναδικό με διαγωνισμό για το πιο όμορφο μουστάκι στην Ελλάδα! Η εκδήλωση πραγματοποιείτε στις αρχές Αυγούστου στις 21:00 το βράδυ στο Γήπεδο Μπάσκετ του Βελημαχίου.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία στα ορεινά μέρη μας να διασκεδάσει ο κόσμος που έρχεται από όλα τα γειτονικά χωριά! Περιμένουμε τους μουστακοφόρους να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό με φροντισμένα τα μουστάκια τους!

Από νωρίς οι σαρδέλες ψήνονται στο γήπεδο μπάσκετ του χωριού, ενώ στο ίδιο μέρος γίνεται και η γιορτή του μουστακιού! Τα τελευταία 15 χρόνια, η Γιορτή αυτή γίνεται ανελλιπώς και αποτελεί μία ευκαιρία να πέφτουν –έστω και για μία μέρα- τα φώτα πάνω στο απομακρυσμένο Βελημάχι.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Βελημαχιτών Αρκαδίας. Τα μέλη του συλλόγου φροντίζουν να έχετε μια αξέχαστη γιορτινή βραδιά, με κέφι και χορό! Τα δώρα κλήρωσης των λαχνών για τη στήριξη του έργου του συλλόγου προσφέρονται από το σύλλογό και από συμπατριώτες δωρητές.

Φαντάζει κάπως περίεργο ότι η Γιορτή Σαρδέλας στην Αρκαδία γίνεται στο ορεινό Βελημάχι της Γορτυνίας, όμως πλέον έχει γίνει.. θεσμός για την περιοχή!

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Βελημάχι, Νομός Αρκαδίας ΤΚ 22015

GPS:

37.820855170305, 21.865824504856

Τηλέφωνο:

-

E-mail:

-

Ιστός:
Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Αρχές Αυγούστου.

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL