Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Ψαριού – Λυγιά Λευκάδα Ιόνιο – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Εδώ και 12 συνεχόμενα χρόνια πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο στα τέλη Αυγούστου, η “Γιορτή Ψαριού” στο λιμάνι της Λυγιάς από τον Πολιτιστικό Επιμορφωτικό και Αθλητικό Σύλλογο Κατούνας που ιδρύθηκε το 2007.

Ο σκοπός της εκδήλωσης που ξεκίνησε και παραμένει, είναι να έρχονται οι νεότεροι πιο κοντά στις ρίζες τους και ιδιαίτερα τη σημασία που είχε το λιμάνι για την εξέλιξη του χωριού. Να μάθουν πως ξεκίνησε η ανάπτυξη της περιοχής διότι το λιμάνι της Λυγιάς ήταν ο πόλος έλξης των κατοίκων της Κατούνας λόγω της κύριας ενασχόλησης τους που ήταν το ψάρεμα.

Η μεγάλη πλατεία του χωριού αποδεικνύεται μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που προσέρχεται, ο οποίος κάθε χρόνο ξεπερνάει τις προσδοκίες των διοργανωτών. Μέλη χορευτικών συγκροτημάτων λαμβάνουν μέρος με χορούς σχεδόν από όλη την Ελλάδα.

Ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός & Αθλητικός Σύλλογος Κατούνας σας προσκαλεί σ’ ένα παραδοσιακό μουσικό ταξίδι με τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα συνοδευόμενο με τοπικά εδέσματα σαρδέλα στα κάρβουνα και ριγανάδα.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed