Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Γιορτή Ψαριού – Λυγιά Λευκάδα Ιόνιο – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Εδώ και 12 συνεχόμενα χρόνια πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο στα τέλη Αυγούστου, η “Γιορτή Ψαριού” στο λιμάνι της Λυγιάς από τον Πολιτιστικό Επιμορφωτικό και Αθλητικό Σύλλογο Κατούνας που ιδρύθηκε το 2007.

Ο σκοπός της εκδήλωσης που ξεκίνησε και παραμένει, είναι να έρχονται οι νεότεροι πιο κοντά στις ρίζες τους και ιδιαίτερα τη σημασία που είχε το λιμάνι για την εξέλιξη του χωριού. Να μάθουν πως ξεκίνησε η ανάπτυξη της περιοχής διότι το λιμάνι της Λυγιάς ήταν ο πόλος έλξης των κατοίκων της Κατούνας λόγω της κύριας ενασχόλησης τους που ήταν το ψάρεμα.

Η μεγάλη πλατεία του χωριού αποδεικνύεται μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που προσέρχεται, ο οποίος κάθε χρόνο ξεπερνάει τις προσδοκίες των διοργανωτών. Μέλη χορευτικών συγκροτημάτων λαμβάνουν μέρος με χορούς σχεδόν από όλη την Ελλάδα.

Ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός & Αθλητικός Σύλλογος Κατούνας σας προσκαλεί σ’ ένα παραδοσιακό μουσικό ταξίδι με τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα συνοδευόμενο με τοπικά εδέσματα σαρδέλα στα κάρβουνα και ριγανάδα.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Λυγιά, Νομός Λευκάδας ΤΚ 31100

GPS:

38.788863844108, 20.719528198242

Τηλέφωνο:

-

Επικοινωνία
Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Τέλος Αυγούστου.

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL