Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γιορτή Ψαράδικης Βραδιάς – Κανάλια Μαγνησίας – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Η Ψαράδικη Βραδιά είναι ένας θεσμός που μετράει πολλά χρόνια και λαμβάνει χώρα το καλοκαίρι, στα Κανάλια Μαγνησίας. Πρόκειται για μια εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στους ψαράδες της παλιάς λίμνης Κάρλας (εξού και το όνομα) και πρωτοδιοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καναλίων.

Η παραδοσιακή Ψαράδικη βραδιά, θεσμός πλέον, πραγματοποιείται αρχές Ιουλίου στα Κανάλια Δήμου Ρήγα Φεραίου. Η εκδήλωση γίνεται στην πλατεία του χωριού με τη συνοδεία ορχήστρας, υπό τη διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καναλίων “Ο ΗΤΑΥΡΟΣ”, με την υποστήριξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η εκδήλωση αυτή στοχεύει στην αναβίωση των παλιών βιωμάτων όταν οι ψαράδες της λίμνης Κάρλας γύριζαν στο χωριό μετά από απουσία 15 ημερών στο ψάρεμα. Έβλεπαν τους δικούς τους, αγόραζαν προμήθειες και γλεντούσαν στην πλατεία του χωριού μέχρι τις πρωινές ώρες.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ψάρια του γλυκού νερού αλιευμένα στη λίμνη Κερκίνη και μαγειρεμένα με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο. Η βραδιά αρχίζει λίγο μετά τις εννέα το βράδυ και το γλέντι κρατάει έως τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού τόσο το φυσικό περιβάλλον όσο και το κέφι των ανθρώπων δημιουργούν ένα σκηνικό απόδρασης, με γεύσεις και μουσικές.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία, πέρα από την ψυχαγωγία, συμβάλλει στην ανάδειξη ενός από τους πιο γραφικούς οικισμούς του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Αρχές Ιουλίου.

Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Εκδηλώσεις Μακεδονία...

Φορτώνει…

Επερχόμενα Events...

Φορτώνει…
Φορτώνει…