Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Καρατζοβίτικης Πιπεριάς – Γαρέφι Πέλλα – Εκδηλώσεις Γιορτές Φαγητού

Εδώ και 5 συνεχή χρόνια, πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου η Γιορτή Καρατζοβίτικης Πιπεριάς στο χωριό Γαρέφι του Δήμου Αλμωπίας, και συγκεκριμένα στην πανέμορφη γραφική πλατεία του Άνω Γαρεφείου και ώρα 13:00π.μ.

Το Γαρέφι πρωταγωνιστεί για πάνω από έναν αιώνα στην καλλιέργεια του συγκεκριμένου εντόπιου τύπου πιπεριάς (πιπεριά Μπαχόβου ή Καρατζοβίτικη), η οποία προορίζεται τόσο για το καθημερινό τραπέζι, όσο και για την παραγωγή του γλυκού καπνιστού πιπεριού και του μπούκοβου.

Σε όλους τους επισκέπτες προσφέρονται, από τον παραδοσιακό μπουφέ γαστρονομικά εδέσματα που έχουν βάση το κόκκινο καπνιστό πιπέρι δίνοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και μοναδικές γεύσεις από την προσπάθεια που με αγάπη δημιουργούν όλες οι νοικοκυρές του χωριού, αλλά και διάφορα άλλα τοπικά προϊόντα.

Ακολουθεί γλέντι με παραδοσιακή μουσική από ζωντανή ορχήστρα, που θα ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους με ήχους Μακεδονίας – Θράκης – Μικρά Ασίας & Πηλίου συνοδεύοντας τα χορευτικά μας συγκροτήματα.

Μια ανοιχτή πρόσκληση για όλο τον κόσμο ώστε να απολαύσει κανείς το πολιτιστικό γεγονός της Γιορτής Καρατζοβίτικης Πιπεριάς όπου έχει γίνει πλέον θεσμός με τις προσπάθειες του Μορφωτικού μας Συλλόγου Γαρεφείου “ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ” και σε συνεργασία με τους παραγωγούς του Γαρεφείου.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed