Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Μπακάλικης Πιπεριάς Άγιος Ιωάννης – Σέρρες Μακεδονία – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Πραγματοποιείται από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο “Μικρασιατών κατοίκων Αη Γιάννη στα μέσα Ιουλίου στην πλατεία του χωριού Αγίου Ιωάννη Σερρών, η “Γιορτή Μπακάλικης Πιπεριάς”.

Πλήθος κόσμου επισκέπτεται την εκδήλωση κάθε χρόνο. Η εκδήλωση γίνεται στην πανέμορφη πλατεία του Αγίου Ιωάννη κάτω από τα πλατάνια και με το τρεχούμενο νερό. Στην μοναδική αυτή γιορτή προσφέρονται περισσότερα από 200 κιλά μπακάλικες πιπεριές, τηγανητές, με σκοπό να γνωρίσουν όσοι επισκέφτηκαν την μέρα της γιορτής το γευστικό αυτό τοπικό προϊόν.

Χρόνο με το χρόνο ο κόσμος ανταποκρίνεται όλο και περισσότερος και έτσι τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος αποφάσισε να καθιερωθεί η γιορτή της μπακάλικης πιπεριάς, που παράγεται στον τόπο.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα παρουσιαστούν χορευτικά συγκροτήματα από τοπικούς Συλλόγους, ενώ στην συνέχεια ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι από ζωντανή μουσική, ενώ οι ψητές μπακάλικες πιπεριές διατίθενται δωρεάν στου επισκέπτες.

Μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός σε έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς. Η Εκδήλωση είναι ανοιχτή για όσους θέλουν να περάσουν ευχάριστα με παραδοσιακό τραγούδι και χορούς.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed