Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Πιπεριάς – Αετός Φλώρινα – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές Φαγητού

Τα τελευταία 18 και πλέον συνεχή χρόνια, πραγματοποιείται τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, η “Γιορτή Πιπεριάς” στο χωριό Αετός Φλώρινας, και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο τού Δημοτικού σχολείου Αετού. Η οργάνωση της εκδήλωσης γίνεται με τις προσπάθειες του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αετού.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων :

  • 1η μέρα – Έναρξη 19:00.
    Παιδική παράσταση.
    Παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων, ζωντανή ορχήστρα.
  • 2η μέρα – Έναρξη 21:00.
    Γευσιγνωσία εδεσμάτων Πιπεριάς.
    Παραδοσιακό γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα.

Οι εκδηλώσεις είναι 2 ήμερες και ξεκινήσουν με Παιδική παράσταση για τους μικρούς φίλους στις 19:00 το απόγευμα και συνεχίζεται με παραδοσιακή βραδιά από ορχήστρα και παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων. Η αυλαία των εκδηλώσεων πέφτει με τη γιορτή Πιπεριάς και Γευσιγνωσία τοπικών εδεσμάτων με κύριο συστατικό την κόκκινη πιπεριά την επόμενη μέρα στις 20:00 το βράδυ και παραδοσιακό γλέντι για όλους, ντόπιους και επισκέπτες.

Κάθε χρόνο η “κόκκινη” πιπεριά έχει την τιμητική της. Οι κάτοικοι του χωριού φροντίζουν να διατηρήσουν την ιστορική μνήμη και την παράδοση, με 2 ήμερη εκδήλωση. Εάν την περίοδο των εκδηλώσεων βρίσκεστε στην περιοχή μην χάσετε την ευκαιρία και επισκεφθείτε έστω και κάνοντας μία βόλτα στον Αετό.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed