Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Πατάτας Λεκάνη – Καβάλα Μακεδονία – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Λεκάνης Καβάλας λαμβάνει χώρα στις αρχές Σεπτεμβρίου η “Η Γιορτή της Πατάτας”, συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λεκάνης «Οι Ρίζες».

Στην διάρκεια της εκδήλωσης στήνονται τραπέζια, όπου προσφέρονται στους επισκέπτες εδέσματα με βάση την πατάτα. Οι παρευρισκόμενοι, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις φημισμένες πατάτες της Λεκάνης, με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής από ζωντανή ορχήστρα και δημοτικούς χορούς από τους πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Η ετήσια αυτή εκδήλωση που πραγματοποιείται εδώ 27 χρόνια, είναι πλέον θεσμός και αποτελεί μια γιορτή γευσιγνωσίας και προβολής της πατάτας, με ευρεία απήχηση. Η περιοχή της Λεκάνης παράγει τις ξεχωριστές ξερικές πατάτες «Μούτζουνους», ή πατάτες «Λεκάνης».

Η ιστορία της πατάτας είναι σημαντική για τη Λεκάνη. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Ρίζες», ο οποίος ιδρύθηκε το 1988 και διοργανώνει από το 1990, τη «Γιορτή Πατάτας», στοχεύει στην ανάδειξη του συγκεκριμένου αγροτικού τοπικού προϊόντος. Η εκδήλωση στοχεύει και στην τουριστική ανάδειξη της περιοχής με την αύξηση του ρεύματος των επισκεπτών, όχι μόνο της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Επίσης, στο κτίριο του σχολείου, βρίσκεται και το Λαογραφικό Μουσείο της Λεκάνης, το οποίο μένει ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να το επισκεφθούν με ελεύθερη είσοδο.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed