Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Ούζου – Πολιτιστικές Παραδοσιακές Εκδηλώσεις – Πλωμάρι Λέσβος

Ένα καλοκαιρινό 3 ήμερο θα ζήσουν όλοι όσοι επισκεφθούν την “Γιορτή Ούζου” που πραγματοποιείται στο Πλωμάρι, κάθε χρόνο, στα τέλη Ιουλίου. Η γιορτή ούζου, ο ετήσιος αυτός θεσμός γνωριμίας με ένα από τα βασικά λεσβιακά προϊόντα το ούζο, την κουλτούρα του και τα μυστικά του διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Ποτοποιών και Αποσταγματοποιών Λέσβου.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει περισσότερες από 40 ετικέτες ούζου, να μάθει τα μυστικά του ούζου, να δοκιμάσει τη γαστρονομία της Λέσβου. Την Εκδήλωση πλαισιώσουν μουσικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις που δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να ζήσουν την αυθεντική κουλτούρα που συνοδεύει παραδοσιακά το ούζο.

Η γιορτή αρχίζει την πρώτη μέρα, στο χώρο μπροστά στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης και ολοκληρώνεται στο Πλωμάρι. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, σε μια σειρά χώρων, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις γνωριμίας με γευσιγνωσία των ούζων συνοδεία τοπικών μεζέδων, καθώς και με επισκέψεις και ξεναγήσεις σε μουσεία ούζου και αποστακτήρια.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παραδοσιακό γλέντι με τοπικά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα και προσφορά άφθονου ούζου από τις ποτοποιίες της περιοχής. Περισσότερες πληροφορίες, συχνή ενημέρωση καθώς και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα βρείτε στην σελίδα του Facebook.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed
anastasis malamas 26 Μαΐου 2020 13:14
Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε

από τις καλύτερες γιορτές του νησιού, πολύ ούζο και νόστιμα τοπικά φαγητά!!