Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Μήλου Ζαγορά – Πήλιο Μαγνησία – Πολιτιστικές Παραδοσιακές Εκδηλώσεις

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου η “Γιορτή του Μήλου” στην κεντρική πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς. Κατά την διάρκεια αυτής της εκδήλωσης οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να γευτούν τοπικές σπεσιαλιτέ με βάση το μήλο καθώς επίσης να πάρουν δωρεάν μήλα Ζαγορίν όλων των ποικιλιών.

Η καλλιέργεια του μήλου στην περιοχή είναι από τη δεκαετία του 1950 η σημαντικότερη οικονομική και κοινωνική ενασχόληση των κατοίκων της. Αποτελεί τη σπουδαιότερη οικονομική δραστηριότητα που κρατάει τους ανθρώπους σε αυτή την όμορφη περιοχή περισσότερο από εξήντα χρόνια.

Ο θεσμός είναι αναβίωση μιας παλιάς παραδοσιακής εκδήλωσης που πραγματοποιούταν στην Ζαγορά και προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες. Στην εκδήλωση, στην κεντρική πλατεία πραγματοποιούνται παιχνίδια που έχουν σχέση με το μήλο. Συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι, καθώς επίσης στο τέλος, διεξάγεται διαγωνισμός μαγειρικής. Διακεκριμένες μαγείρισσες συμμετέχουν στο διαγωνισμό με βασικό συστατικό το μήλο.

Η βραδιά κλείνει με χορευτικά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζαγοράς “Γιάννης Κορδάτος” και τον Σύλλογο Κισσού “Φίλοι Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας”.

Η γιορτή υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με την συνδρομή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed