Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γιορτή Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας – Αρχαίες Κλεωνές Κορινθία – Πολιτιστικές Παραδοσιακές Εκδηλώσεις

Η “Γιορτή Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας” διεξάγεται τον Αύγουστο και από ώρα 8:30 μμ, στην κεντρική πλατεία των Αρχαίων Κλεώνων, από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο “Ο ΦΩΚΑΣ”, όπου επιμελείται μία ξεχωριστή γιορτή.

Μια γιορτή για την μαύρη Κορινθιακή σταφίδα με δρώμενα, ζωντανή μουσική, παραδοσιακούς χορούς και εδέσματα με βάση τη σταφίδα, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίων Κλεώνων. Η Εκδήλωση προσελκύει πολύ κόσμο από όλη την Κορινθία αλλά και από τους γειτονικούς νομούς.

Η έναρξη της γιορτής γίνεται συνήθως με μία μικρή αναπαράσταση της διαδικασίας του τρύγου, καταδεικνύοντας τον κόπο των αγροτών καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου. Οι εθελοντές του συλλόγου με την αγάπη για τον τόπο τους είναι η πηγή της δύναμης και της έμπνευσης γι’αυτήν την γιορτή. Κάθε χρόνο καταβάλλουν χρόνο και προσπάθειες προκειμένου να πραγματοποιηθεί άρτια η καθιερωμένη γιορτή του χωριού, με γνώμονα την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Εδώ και αιώνες η Κορινθιακή σταφίδα αποτέλεσε εκλεκτό, σπάνιο και μονοπωλιακό προϊόν της Ελλάδας. Ενώ η παρουσία, καλλιέργεια και αποξήρανσή της τοποθετείται στο 1400 π.Χ. Μία γιορτή που κάθε χρόνο αποπνέει περηφάνια, ελπίδα και πίστη για τον τόπο και το μέλλον μας.

Σας περιμένουμε όλους σε αυτήν την ξεχωριστή γιορτή!!

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Αύγουστο.

Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Εκδηλώσεις Μακεδονία...

Φορτώνει…
Φορτώνει…
English EN Greek EL