Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Μανιταριού – Λιβάδι Θεσσαλονίκης – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών έχει καθιερώσει ως θεσμό πλέον τη Γιορτή του Μανιταριού, η οποία γίνεται κάθε χρόνο στο Λιβάδι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

Η γιορτή διοργανώνεται από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδιωτών, την Κοινότητα Λιβαδίου, τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης και την Πολιτική Προστασία Θέρμης. Η προσέλευση των επισκεπτών χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται ραγδαία.

Η γιορτή περιλαμβάνει εξόρμηση στο περιαστικό δάσος του Λιβαδίου προς αναζήτηση μανιταριών και τρούφας, έκθεση και αναγνώριση μανιταριών, ομιλία με θέμα “Τα μανιτάρια του Νομού Θεσσαλονίκης”, ξενάγηση στον ιστορικό οικισμό από τον πρόεδρο της κοινότητας, προσφορά μανιταροεδεσμάτων και μουσική διασκέδαση στην κεντρική πλατεία του Λιβαδίου, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να γνωρίσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες τον ιστορικό οικισμό του Λιβαδίου, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τις ομορφιές της φύσης, τα είδη των μανιταριών που ευδοκιμούν στις δασωμένες εκτάσεις, να μάθουν να διακρίνουν τα βρώσιμα και τα μη βρώσιμα μανιτάρια, να γευτούν ποικίλα εδέσματα που περιέχουν μανιτάρια και να διασκεδάσουν με χορούς και τραγούδια.

Σας περιμένουμε…!!

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed