Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γιορτή Μανιταριού – Καλαμπάκα Θεσσαλία – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετέωρων και Μουσείο Μανιταριών διοργανώνει κάθε χρόνο, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου
την Γιορτή Μανιταριού στην Καλαμπάκα και περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων.

Η γιορτή αυτή στοχεύει να αναδείξει και να κάνει γνωστή στο ευρύ κοινό, τη διατροφική και θεραπευτική αξία των μανιταριών, τα οφέλη τους στην υγεία, αλλά και να οδηγήσει στην ανακάλυψη νέων γευστικών εμπειριών, που προσφέρει η πληθώρα των εδώδιμων άγριων μανιταριών που υπάρχουν στη χώρα μας.

Για τον σκοπό αυτό, και στα πλαίσια πάντα της γιορτής, διοργανώνονται σεμινάρια μανιταρογνωσίας, συλλογή και ταυτοποίηση μανιταριών, κυνήγι τρούφας, αλλά και συναυλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δράσεις για τα παιδιά κλπ.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αυτών, αποτελεί το μεγάλο μαγείρεμα μανιταριών, όπου 10-15 σεφ προσφέρουν στους επισκέπτες χιλιάδες μερίδες μανιταριών, μαγειρεμένων με διάφορους τρόπους.

Πρόκειται για μία μεγάλη γιορτή, βραβευμένη μάλιστα στα TourismAwards 2019, στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα, με ελεύθερη είσοδο, και τα πάντα προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ. Η Γιορτή αυτή έχει την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Καλαμπάκας, αλλά και των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Αποτελεί μία κοινωνική προσφορά του Μουσείου, αλλά και μία σημαντική δίοδο παρουσίασης των στόχων και των επιδιώξεών του.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Οκτώβριο.

Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Εκδηλώσεις Μακεδονία...

Φορτώνει…

Επερχόμενα Events...

Φορτώνει…
Φορτώνει…