Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Μανιταριού – Γρεβενά Μακεδονία – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Η Γιορτή Μανιταριού είναι μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του καλοκαιριού, διεξάγεται κάθε χρόνο στα μέσα Ιουλίου και αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών στην περιοχή των Γρεβενών. Από το 2017 πραγματοποιείται στο Πάρκο των Μανιταριών. Η Γιορτή συνδιοργανώνεται από τους Μανιταρόφιλους Δυτικής Μακεδονίας, τους Μανιταρόφιλους Ελλάδας και το Μουσείο Μανιταριών Λάβδας Γρεβενών, σε συνεργασία με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν προβολή ταινιών με θέμα το μανιτάρι, πεζοπορίες, επίσκεψη στο Μουσείο Μανιταριών Λάβδας, έξοδο στο δάσος, υπαίθρια μανιταρομαγειρέματα, σεμινάρια, παρουσιάσεις, συναυλίες και υπαίθριες δραστηριότητες.

Στον χώρο της Γιορτής λειτουργεί ταβέρνα, αναψυκτήριο, έκθεση και πώληση μανιταροπροϊόντων, τοπικών προϊόντων (τροφίμων, χειροτεχνημάτων), έργων τέχνης με θέμα το μανιτάρι, των μανιταρογλυπτών του Μουσείου μανιταριών Λάβδας και παραδοσιακών σπόρων. Επίσης κάθε μέρα στον χώρο της γιορτής γίνεται επίδειξη ανεύρεσης τρούφας με εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα ενώ εξελίσσονται υπαίθρια μανιταρομαγειρέματα και τρουφομαγειρέματα.

Οι μικροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γεμίζουν ευχάριστα τη μέρα τους στον παιδότοπο, παίζοντας και δημιουργώντας με λέξεις, χρώματα, πινέλα, πηλό, ανακυκλώσιμα υλικά, βιβλία, μουσικά όργανα και επιτραπέζια παιχνίδια, να φτιάξουν, να αναγνωρίσουν και να χρωματίσουν διάφορα είδη μανιταριών, να γράψουν και να τραγουδήσουν ποιήματα και ιστορίες για μανιτάρια, να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα για τις καλές διατροφικές συνήθειες ή να συμμετάσχουν σε προγράμματα με κίνηση, ρυθμό, μουσική, γυμναστική και χορό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις δωρεάν. Πληροφορίες εδώ.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed