Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού – Γρεβενά Ήπειρος – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Μανιταρογεύσεις, εξορμήσεις στο βουνό, εκθέσεις, ομιλίες και μουσικές βραδιές περιλαμβάνει η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού, που συνδιοργανώνεται από τους Μανιταρόφιλους Δυτικής Μακεδονίας, τους Μανιταρόφιλους Ελλάδας και το Μουσείο Μανιταριών Λάβδας Γρεβενών, σε συνεργασία με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και τοπικούς φορείς, συλλόγους και εθελοντές.

Η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού, διοργανώνεται στο πάρκο Πάρκο Μανιταριών, απέναντι από το Διοικητήριο Γρεβενών, στα μέσα Ιουλίου.

Στον χώρο της εκδήλωσης λειτουργεί καθημερινά ταβέρνα, αναψυκτήριο, έκθεση και πώληση προϊόντων με βάση τα μανιτάρια, έργων τέχνης με θέμα το μανιτάρι και παραδοσιακών σπόρων (από την Κοινότητα Πελίτι). Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν τα πέτρινα γεφύρια και τα θρησκευτικού ενδιαφέροντος αξιοθέατα της περιοχής, αλλά και να κολυμπήσουν στα πεντακάθαρα νερά του Βενέτικου ποταμού.

Κάθε μέρα, στο χώρο της γιορτής γίνεται επίδειξη ανεύρεσης τρούφας με εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα, ενώ κάθε βράδυ θα εξελίσσονται υπαίθρια μανιταρομαγειρέματα και τρουφομαγειρέματα.

Επίσης, στην εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν «ταν», το παραδοσιακό γαλακτοκομικό προϊόν των Ποντίων, που παρασκευάζεται επί τόπου σε ξύλινο αγγείο από τα μέλη του φυσιολατρικού συλλόγου Γιαγκούλεια.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Πάρκο Μανιταριών, Γρεβενά, Ήπειρος ΤΚ 51100

GPS:

40.085722121686, 21.437287330627

Τηλέφωνο:

-

E-mail:

-

Ιστός:

-

Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Μέσα Ιουλίου.

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL