Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γιορτή Λουκουμάδων & Τηγανίτας Αρχίπολη – Ρόδος Δωδεκάνησα – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Τη “Γιορτή Λουκουμάδων και Τηγανίτας” διοργανώνει κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Άγιος Μηνάς” στο χωριό Αρχίπολη, τον Νοέμβριο, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχίπολης.

Η αναβίωση του εθίμου του Αγίου Ανδρέα, πρόκειται να αναβιώσει και φέτος σε μια προσπάθεια προώθησης τοπικών εθίμων και παραδόσεων. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν από της 12 μεσημέρι και διαρκούν μέχρι αργά το απόγευμα, με την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου του Αγίου Ανδρέα, όπου οι γυναίκες του χωριού προσφέρουν λουκουμάδες, τηγανίτες και τακάκια τα οποία ετοίμαζουν με πολύ μεράκι, κρατώντας την παραδοσιακή συνταγή.

Η γιορτή λουκουμάδων και τηγανίτας, συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο “Άγιο Μηνά”, τον Δήμο Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ., την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., με τη στήριξη της τοπικής κοινότητας Αρχίπολης και της Α’ βάθμιας σχολικής επιτροπής. Η εκδήλωση θα ντυθεί με χορούς από όλη την νησιωτική Ελλάδα, από τα εργαστήρια παραδοσιακών χορών των πολιτιστικών συλλόγων πλαισιώνοντας με τραγούδια απο καλλιτέχνες χαρίζοντας ευχάριστες στιγμές στους επισκέπτες.

Η εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό για τα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα, και είναι αφιερωμένη στην γιορτή του Αγίου Ανδρέα και στο πατροπαράδοτο έθιμο των λουκουμάδων.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Τέλος Νοεμβρίου.

Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Εκδηλώσεις Μακεδονία...

Φορτώνει…
Φορτώνει…
English EN Greek EL