Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Λιπαριάς – Μικρή Βόλβη Θεσσαλονίκης – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Το ψάρι λιπαριά, που ζει παγκοσμίως μόνο στη Λίμνη Βόλβη, μπορείτε να το δοκιμάσετε στη “Γιορτή Λιπαριάς” που πραγματοποιείται στη Μικρή Βόλβη, κάθε χρόνο τον Ιούνιο. Η Γιορτή έχει γίνει πλέον θεσμός για την περιοχή, αφού μετράει ήδη 25 χρόνια παρουσίας, από την πρώτη φορά που έγινε το 1992.

Η γιορτή διεξάγεται στην είσοδο του οικισμού Μικρή Βόλβη, κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο και αξίζει να την επισκεφτείτε και να απολαύσετε το μοναδικό αυτό ψάρι καθώς και να κάνετε μια βόλτα στην παραλία απολαμβάνοντας ουζάκι και λιπαριά.

Η Εκδήλωση είναι διήμερη και κατά την διάρκεια της, την πρώτη μέρα παρουσιάζονται παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρής Βόλβης, ενώ την δεύτερη μέρα διεξάγεται παραδοσιακό γλέντι και σε όλους τους επισκέπτες μοιράζονται φρέσκες ψητές και αλμυρές λιπαριές, ουζάκι και ρετσίνα.

Η λιπαριά (Alosa macedonica) είναι ένα ψάρι που ζει ΜΟΝΟ στην λίμνη Βόλβη και πουθενά αλλού στον κόσμο! Μοιάζει ελαφρώς με την σαρδέλα και αποτελεί… εκλεκτό μεζέ είτε ψητή, αλλά κυρίως παστή.

Η Γιορτή Λιπαριάς οργανώνεται από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Μικρής Βόλβης με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π.) του δήμου Βόλβης.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed