Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

Κεντρική Πλατεία Φερών, Φέρες, Νομός Έβρου ΤΚ 68500

GPS

40.893954668533, 26.170067024516

Τηλέφωνο

-

E-mail

-

Ιστός

-

Γιορτή της Κτηνοτροφίας “Σούβλισμα του Μόσχου” – Παραδοσιακές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Φέρες Έβρος

Το σούβλισμα του μόσχου, είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιείται τα τελευταία 5 συνεχή χρόνια, αποτελεί μία ιδέα που γεννήθηκε στις Φέρες και υλοποιείται με στόχο να προβάλλει την κτηνοτροφία της περιοχής που είναι ο κατ’ εξοχήν αναπτυξιακός της μοχλός.

Μεγάλη είναι η προσέλευση του κόσμου σε αυτή την παραδοσιακή εκδήλωση, όπου στην κεντρική πλατεία ψήνεται το μοσχάρι βάρους 300 κιλών στην σούβλα για σχεδόν 30 ώρες, του γνωστού πλέον «μόσχου του σιτευτού». Διεξάγεται κάθε χρόνο την εβδομάδα των Χριστουγέννων στις Φέρες.

Εκτός από το πεντανόστιμο μοσχάρι οι εκατοντάδες επισκέπτες μπορούν να γευτούν και τα περίφημα Φεριώτικα λουκάνικα που ψήθηκαν στα κάρβουνα, καθώς και άλλα τοπικά εδέσματα που συμπλήρωσαν το πλούσιο γεύμα. Μαζί με άφθονο κρασί την εκδήλωση πλαισίωσαν χορευτικές ομάδες των Φερών από τοπικούς Συλλόγους της περιοχής, ενώ ακολουθεί γλέντι για όλο τον κόσμο.

Επίσης, η παραδοσιακή αυτή εκδήλωση ξεκίνησε με ακόμη ένα στόχο, να αναδειχθεί η βοοτροφεία του Δέλτα του Έβρου και τα άριστης ποιότητας ζώα που παράγει ωστόσο έγινε τελικά αγαπημένη χριστουγεννιάτικη συνήθεια.

Ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Αλεξανδρούπολης, οι επαγγελματίες των Φερών και η Δημοτική Ενότητα Φερών, είναι από τους διοργανωτές με τη μεγαλύτερη σούβλα κάθε χρονιά, μια εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed