Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Γιορτή Ξινόμαυρου Κρασιού – Νάουσα Ημαθία – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Η “Νάουσα, Πόλη του Οίνου”, ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις, οινογνωσίες, επισκέψεις σε οινοποιεία, ημερίδες και όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το κρασί! Συγκεκριμένα, στις αρχές Δεκεμβρίου, στη Νάουσα, ο Σύνδεσμος Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας, ο οποίος απαρτίζεται από 20 μέλη – παραγωγούς, διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων.

Η πρώτη ημέρα του γιορτινού τριημέρου έχει party καλωσορίσματος! Από όπου και αν έρχονται οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με μουσική, φαγητό και φυσικά Ξινόμαυρο.

Ο οινοτουρισμός θα βρίσκεται στο επίκεντρο του τριημέρου εκδηλώσεων, στοχεύοντας στην ανάδειξή του, ενώ παράλληλα, ημερίδες και παρουσιάσεις θα αναδείξουν την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις υποδομές της Νάουσας αλλά και τις συνέργειες και φυσικά το μοναδικό Ξινόμαυρο, την τοπική ποικιλία της περιοχής, η οποία μάλιστα συγκαταλέγεται στους ΠΟΠ οίνους της Νάουσας.

Ξινόμαυρο, η πιο ευγενής ερυθρή ελληνική ποικιλία του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα. Η ονομασία του είναι περιγραφική και προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων όξινο και μαύρο. Καλλιεργείται κυρίως σε ορεινές περιοχές, στη Μακεδονία, στη βόρεια-κεντρική Ελλάδα αλλά και στη βόρεια Θεσσαλία που γειτονεύει.

Το τριήμερο κλείνει με την περιήγηση στα οινοποιεία του Συνδέσμου Οινοποιών και Αμπελουργών της Ζώνης ΠΟΠ Νάουσα, τα οποία θα προσφέρουν σε όλους τους επισκέπτες ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και ειδικές εκδηλώσεις.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Νάουσα, Νομός Ημαθίας ΤΚ 59200

GPS:

40.63119190472, 22.066951990128

Τηλέφωνο:

-

E-mail:

-

Ιστός:

-

Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Τέλη Νοεμβρίου - Αρχές Δεκεμβρίου.

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Νεότερα Events..

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL