Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Ξινόμαυρου Κρασιού – Νάουσα Ημαθία – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Η “Νάουσα, Πόλη του Οίνου”, ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις, οινογνωσίες, επισκέψεις σε οινοποιεία, ημερίδες και όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το κρασί! Συγκεκριμένα, στις αρχές Δεκεμβρίου, στη Νάουσα, ο Σύνδεσμος Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας, ο οποίος απαρτίζεται από 20 μέλη – παραγωγούς, διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων.

Η πρώτη ημέρα του γιορτινού τριημέρου έχει party καλωσορίσματος! Από όπου και αν έρχονται οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με μουσική, φαγητό και φυσικά Ξινόμαυρο.

Ο οινοτουρισμός θα βρίσκεται στο επίκεντρο του τριημέρου εκδηλώσεων, στοχεύοντας στην ανάδειξή του, ενώ παράλληλα, ημερίδες και παρουσιάσεις θα αναδείξουν την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις υποδομές της Νάουσας αλλά και τις συνέργειες και φυσικά το μοναδικό Ξινόμαυρο, την τοπική ποικιλία της περιοχής, η οποία μάλιστα συγκαταλέγεται στους ΠΟΠ οίνους της Νάουσας.

Ξινόμαυρο, η πιο ευγενής ερυθρή ελληνική ποικιλία του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα. Η ονομασία του είναι περιγραφική και προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων όξινο και μαύρο. Καλλιεργείται κυρίως σε ορεινές περιοχές, στη Μακεδονία, στη βόρεια-κεντρική Ελλάδα αλλά και στη βόρεια Θεσσαλία που γειτονεύει.

Το τριήμερο κλείνει με την περιήγηση στα οινοποιεία του Συνδέσμου Οινοποιών και Αμπελουργών της Ζώνης ΠΟΠ Νάουσα, τα οποία θα προσφέρουν σε όλους τους επισκέπτες ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και ειδικές εκδηλώσεις.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed