Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Γιορτή Κρασιού & Τρύγου – Απόλπαινα Λευκάδα – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απόλπαινας πραγματοποιεί με επιτυχία, κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 την καθιερωμένη “Γιορτή Κρασιού & Τρύγου” στην Απόλπαινα.

Στην Εκδήλωση συμμετέχουν τοπικά χορευτικά συγκροτήματα όπως του Ομίλου Λαϊκών Χορών “Πήγασος Λευκάδας” καθώς και από κοντινές νησιώτικες χορευτικές ομάδες. Μετά την εμφάνισή τους ακολουθεί γλέντι με λαϊκό-δημοτική ορχήστρα που κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο τρύγος σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού και την αρχή του φθινοπώρου. Ωστόσο το Λευκαδίτικο καλοκαίρι κρατά πολλούς μήνες και η συγκεκριμένη γιορτή έρχεται να προστεθεί στις όμορφες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Λευκάδα, τιμώντας έτσι τα τοπικά προϊόντα του νησιού.

Στην Εκδήλωση πραγματοποιείται συνήθως, ζωντανό πάτημα σταφυλιών ( πατητήρι ). Πεντανόστιμη είναι και η μουστόπιτα που φτιάχνουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου και προσφέρουν στον κόσμο που γεμίζει το προαύλιο του Νηπιαγωγείου Απόλπαινας, όπου πραγματοποιήθηκε η γιορτή.

Δωρεάν είναι η διάθεση κρασιού και μουσταλευριάς σε όλους.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Απόλπαινα, Λευκάδα ΤΚ 31100

GPS:

38.813805400687, 20.686783790588

Τηλέφωνο:

-

E-mail:

-

Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Αρχές Σεπτεμβρίου.

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL