Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου – Βόλος Μαγνησία – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Η Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου, θεσμός πλέον για την περιοχή, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1960. Πάντα επικρατούσε κέφι, ενθουσιασμός και διασκέδαση ανάλογη με εκείνη που υπήρχε τις μέρες του τρύγου στην Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας. Το μεράκι για την καλλιέργεια της αμπελουργίας , παραμένει η σημαντικότερη κοινή πολιτιστική παράμετρος της παλιάς και της Νέας Αγχιάλου.

Οι Αγχιαλίτες τιμούν ιδιαίτερα και παραδοσιακά τη γιορτή του Αγίου Αθανασίου στις 18 Ιανουαρίου, κατά την οποία ο Συνεταιρισμός γιορτάζει και οργανώνει εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν οι κάτοικοι και οι αρχές και όπου παραδοσιακό κέρασμα είναι το λουκούμι. Μια άλλη καθιερωμένη λαϊκή εορτή στη Νέα Αγχίαλο είναι η Γιορτή Κρασιού, που πραγματοποιείται την καλοκαιρινή περίοδο. Πρόκειται για έναν πολυετή θεσμό, ένα πολιτιστικό γεγονός που ελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, όχι μόνο από όλη την περιφέρεια της Θεσσαλίας αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

  • Εκδηλώσεις
    • Γιορτή Κρασιού
    • Αγίου Αθανασίου

Στην Γιορτή Κρασιού προσφέρεται δωρεάν το φημισμένο κρασί του συνεταιρισμού της Νέας Αγχιάλου, ενώ κάθε βράδυ οι πόρτες θα ανοίγουν λίγο μετά τις 8:00 μ.μ. Το Πρόγραμμα..

Η διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού αποτελεί για τις τελευταίες δεκαετίες θεσμό για τη Νέα Αγχίαλο και την ευρύτερη περιοχή, καθώς έχει ως
στόχο την προβολή των τοπικών προϊόντων και κυρίως του τοπικού κρασιού και τσίπουρου, σε συνδυασμό με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Επιπλέον, οι εκδηλώσεις της εν λόγω διοργάνωσης έχουν λαϊκό και παραδοσιακό προσανατολισμό, στοχεύοντας στη διατήρηση και καλλιέργεια των παραδοσιακών αξιών και στην προώθηση των πολιτιστικών αγαθών μέσα από τη μουσική.

Η Γιορτή Κρασιού της Νέας Αγχιάλου περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αναδεικνύοντας παράλληλα το μεράκι της αμπελουργίας, το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν της περιοχής.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Νέα Αγχίαλος

GPS:

39.277274431857, 22.820296130253

Τηλέφωνο:
E-mail:

-

Ιστός:

-

Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

20:00 - 03:00

Τρίτη

20:00 - 03:00

Τετάρτη

20:00 - 03:00

Πέμπτη

20:00 - 03:00

Παρασκευή

20:00 - 03:00

Σάββατο

20:00 - 03:00

Κυριακή

20:00 - 03:00

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed
chris40 5 Δεκεμβρίου 2019 08:07
Περιγραφή
Ενημέρωση
Πληροφορίες
Χρησιμότητα

πολύ καλή εκδήλωση

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL